Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Β. Αποστόλου: Τέλος Γενάρη οι αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς από τις βροχοπτώσεις


Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει στην πληρωμή 4,5 εκατ. ευρώ της συνδεδεμένης ενίσχυσης προς τους τευτλοπαραγωγούς, γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Επιταχύναμε τις διαδικασίες χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης και αυτό που φαίνεται -με τα στοιχεία που έχουμε- είναι ότι μέχρι τέλους του μήνα ένα ποσό περί τα 4,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί ως συνδεδεμένη ενίσχυση, ποσό το οποίο είναι κατά περίπου 700.000-800.000 ευρώ μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε πέρυσι. Την τιμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, που ήταν 51 ευρώ το στέμμα, μέσα από μία τεκμηρίωση την οποία κάνουμε και γίνεται αποδεκτή από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα την αυξήσουμε κατά 40% και θα πάμε γύρω στα 72 ευρώ το στρέμμα», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών, η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε στις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε ότι οι πληρωμές αποζημιώσεων θα ξεκινήσουν επίσης στο τέλος του μήνα. «Υπήρξε μία διαφορετική προσέγγιση, μία διχογνωμία από τον ΕΛΓΑ σε σχέση με το αν καλύπτεται από τον ασφαλιστέο κίνδυνο η συγκεκριμένη ζημιά. Από την πλευρά του υπουργείου έγινε μία προσπάθεια και συστήθηκε μία επιτροπή επιστημόνων τεχνοκρατών, η οποία επιλήφθηκε του συγκεκριμένου ζητήματος και κατέληξε σε ένα πόρισμα, που λέει ότι, ναι, θα αποζημιωθούν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί. Άρχισαν οι διαδικασίες της εκτίμησης και βρισκόμαστε αυτή την ώρα σε ένα σημείο, όπου τα πορίσματα, το ένα μετά το άλλο, ολοκληρώνονται και θα ξεκινήσουν τέλος του Γενάρη να γίνονται πληρωμές», διευκρίνισε ο υπουργός και υπογράμμισε: «Όταν το 2017 είχαμε ζημιές που ξεπέρασαν κατά πολύ τον μέσο όρο της προηγούμενης οκταετίας πήγαμε και πληρώσαμε, όχι μόνο αυτά που προβλέπονται με βάση τα έσοδα του ΕΛΓΑ, αλλά αυξάνοντας κατά 20% τις πληρωμές, φτάσαμε στα 144 εκατ.».

«Το 2018», συνέχισε, «θα δώσουμε όλες τις πληρωμές, αλλά θα ξεκινήσουμε με το 70% της ζημιάς να αποζημιώνεται τώρα και στη διαδρομή, εντός του πρώτου εξαμήνου, πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές».

Ερωτηθείς σχετικά με την αποψινή ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Αποστόλου σημείωσε: «Δεν υπάρχει διαφοροποίηση από πλευράς κάποιου βουλευτή που στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά επιπλέον δεν υπάρχει και λόγος διαφοροποίησης, δεδομένου ότι ολοκληρώνουμε την τρίτη αξιολόγηση και με προαπαιτούμενα τα οποία δημοσιονομικά δεν έχουν κόστος και υπερτερούν τα θετικά στο ισοζύγιο όσων προβλέπονται στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο». 

ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Στα χαμένα είναι ο υπουργός ότι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς θα αποζημειωθουμε Χωρίς να έχουμε κάνει δηλώσει για βροχοπτωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΒΓΉΚΕ ΑΝΑΓΓΕΛΊΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΏΣΟΥΜΕ ΖΓΜΗΜΙΕΣ Κ ΠΙΟΑ ΠΟΡΊΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΙΘΙΑ ΠΑΛΙ ΛΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, δεν ξέρει τι του γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ μην τα παίρνεις αφού είναι επικίνδυνος

      Διαγραφή
  6. Απαραδεκτος.Δεν ξερει τι του γινεται μονο λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας κοροϊδεύει?αφου δεν έγινε αναγγελία για να κάνουμε δηλώσεις!πως θα αποζημιώσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχουν γνωσιν οι,,,υπουργοί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυβέρνηση με κλήρωση
    Μερίσματα με κλήρωση
    Αποζημιώσεις με κλήρωση
    Τι δεν καταλάβαινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που ειναι ο αγροτικος συλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαλλον Μέ βάση το οσδε θα δοθούν οι αποζημιωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μεσω οσδε θα γινει πληρωμη 29 ιανουριου ηλικια δενδρου τιμη 0.27 λεπτα οσδε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν έχεις πληρώσει ηδη την ασφάλεια του Ελγα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι αλήθεια για της 29 του μηνός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε άλλους ιστότοπους γραφει για αποζημιώσεις μόνο στους παραγωγούς της Ημαθίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ Η ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.