Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η θέση της δημοτικής παράταξης "Πέλλα Δήμος για όλους" για την ονομασία των Σκοπίων


Στην συνάντηση των επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πέλλας στις 17-01-2018 ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η υποστήριξη της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ» που αφορά στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. 

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η συμπολίτευση, η μείζων καθώς και η 1η ελάσσων αντιπολίτευση. Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε η 2η και η 3η κατά σειρά ελάσσων αντιπολίτευση. Αυτά βέβαια ύστερα από αίτηση που κατατέθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ στις 15-12-2017 στον Δήμο μας. 

Ωστόσο Κύριε Πρόεδρε επειδή σας γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και ξέρω ότι σας διακατέχει υψηλό πατριωτικό φρόνημα και ιδιαίτερα σε θέματα εθνικά και εν προκειμένω για το Μακεδονικό ζήτημα που εδώ και αρκετά χρόνια εγείρουν οι Σκοπιανοί βόρειοι γείτονές μας, έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα που αφορούν στην στάση του Δήμου και συγκεκριμένα: Κύριε Πρόεδρε θα περίμενα για ένα τόσο σοβαρό θέμα ζωτικής σημασίας και ιδιαίτερα ευαίσθητο εθνικό θέμα, ως Δήμος Πέλλας να αναλαμβάναμε εμείς πρωτοβουλίες και να μην είμαστε ουραγοί στην προσπάθεια που κάνουν άλλοι φορείς για να μην επιτραπεί η εκμετάλλευση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τους Σκοπιανούς γείτονές μας. Θα περίμενα να συγκαλέσετε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί είχατε όλο το χρόνο να το κάνετε και δεν το πράξατε (ημερομηνία αίτησης 15-12-2017 συλλαλητήριο 21-1-2018) για να τοποθετηθούμε Δημόσια γιατί εμείς έχουμε το ΟΝΟΜΑ ΠΕΛΛΑ, εμείς έχουμε την βαριά κληρονομιά του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και κανείς άλλος! Αντί αυτού καταλήξαμε να είμαστε ουραγοί προσπαθειών συλλόγων, τους οποίους βέβαια τιμούμε για τις ενέργειές τους, ωστόσο πάνω από όλους και από όλα έπρεπε να κινηθεί ο Δήμος ΠΕΛΛΑΣ. 

Βέβαια το θέμα αυτό δεν είναι κατά την προσωπική μου άποψη και δεν πρέπει να είναι, αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης για τον σκοπό αυτό καταθέτω τις απόψεις μου που εκπροσωπούν και την παράταξή μου. Η δημοκρατία των Σκοπίων δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα –είτε ιστορικό είτε εθνολογικό- να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία. Ιστορικό γιατί οι Σλάβοι που αποτελούν την πλειοψηφία του σημερινού πληθυσμού της Δημοκρατίας αυτής, εμφανίστηκαν στην ιστορία της περιοχής μόλις τον 6ο αιώνα μ. Χ. δηλαδή 1.000 χρόνια περίπου μετά την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστησε την Μακεδονία σημαντικό τμήμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Εθνολογικό γιατί ο πληθυσμός της Δημοκρατίας αυτής αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς και Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, όλες σεβαστές αλλά χωρίς καμία σχέση με τους Μακεδόνες. Είναι εξ άλλου γνωστό ότι η Δημοκρατία αυτή που αποτελούσε το νότιο τμήμα της Σερβίας δημιουργήθηκε από τον Τίτο και ονομάστηκε Μακεδονία το 1944, αποβλέποντας στην έξοδό τους στο Αιγαίο, με την προοπτική της απόσπασης της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Από τότε έχουν αλλάξει βέβαια τα πράγματα. Εκείνο που δεν έχει αλλάξει είναι οι σταθερές και μη αποκρυπτόμενες εδαφικές διεκδικήσεις των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδας. Διεκδικήσεις που όχι μόνο προπαγανδίζονται ανοικτά στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία αλλά και διατυπώθηκαν στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων.

Για τους λόγους αυτούς, είναι καθήκον μας να εμποδίσουμε την δημιουργία, στα βόρεια σύνορά μας, συνθηκών που θα επέτρεπαν σε οποιοδήποτε συνδυασμό δυνάμεων να απειλήσει στο μέλλον την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας. Αυτό ισχύει περισσότερο σήμερα που η αστάθεια και η ανασφάλεια κυριαρχούν στον κόσμο ολόκληρο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, αποκλείουμε παντελώς το όνομα Μακεδονία με οποιαδήποτε χρήση ή έννοια. Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Δηλαδή ταυτιζόμαστε με την θέση που πήραν, το 1992 οι Πολιτικοί Αρχηγοί των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κων/νο Καραμανλή. Επίσης θέτουμε υπόψη και το βέτο που έχουμε ασκήσει ως χώρα το 2008 για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Συμφωνούμε απολύτως με το βέτο του Κώστα Καραμανλή. (προσφάτως πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν ασκήθηκε βέτο, έχουμε να ακούσουμε και άλλα) 

Πέραν των ανωτέρω θα σας υπενθυμίσω ότι δύο φορές στο παρελθόν κατέθεσα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας: α) ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για τον χαρακτηρισμό της ΠΕΛΛΑΣ ως ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας και β) Να ανακηρυχθεί ο Αρχαιολογικός χώρος της ΠΕΛΛΑΣ ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, δυστυχώς καμία εκ των δύο προτάσεών μου δεν υιοθετήσατε. Οι προτάσεις μου είχαν και έχουν ως στόχο και σκοπό την ενδυνάμωση της προσπάθειάς μας για το Μακεδονικό ζήτημα, καθώς και την δικαίωσή μας στο θέμα. Αυτό θαρρώ ότι ήταν και είναι δύο επιχειρήματα που προσδίδουν ιδιαίτερη δυναμική στον Δήμο μας. 

Σήμερα προσθέτω και μία επιπλέον δράση-διαδικασία όπως ορισμένες συνεδριάσεις της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με διευρυμένη συμμετοχή των ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας να γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Πέλλας για Μακεδονικό ζήτημα το οποίο φρονώ ότι θα είναι πάντα σε εκκρεμότητα και επικαιρότητα. Κύριε Πρόεδρε την Κυριακή όλοι είδαμε τί έγινε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το οποίο και ενισχύσαμε με την φυσική μας παρουσία. Είδαμε και νιώσαμε τον παλμό του κάθε Έλληνα που αγαπά και σέβεται την πατρίδα του να εκφράζεται υπέρ της Ελληνικότητας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Είδαμε όμως και αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη και θέση, ελπίζουμε όμως να υπερισχύει η δικιά μας όχι μόνο επειδή είμαστε πολυπληθέστεροι αλλά επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Δεν είμαι δεν είμαστε επιστήμονες με ιδιαίτερες γνώσεις στην ιστορία στον πολιτισμό στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς, αλλά πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και έχουμε ιερό καθήκον στους προγόνους μας, στους εαυτούς μας και στους απογόνους μας να υπερασπίσουμε το όνομά μας γι αυτό και κλείνω κύριε Πρόεδρε και επαναλαμβάνω ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε αναφορά – χρήση του ονόματος Μακεδονία από την Δημοκρατία των Σκοπίων. 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δεν υφίσταται Μακεδονικό Έθνος. Όσον αφορά στο αίτημα της Π.Ο.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ συναινούμε και στηρίζουμε την καμπάνια τους, με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ, εξάλλου η δραστηριότητα της ΠΟΠΣΜ δεν σταματάει στις 21-01-2018 αλλά θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, το ίδιο πρέπει να πράξουμε και εμείς να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση, ας ελπίσουμε και πάλι ότι το φως στο τέλος θα νικήσει το σκοτάδι. 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Δεν μπαίνω στην ουσία της, ούτως ή άλλως, εντελώς κοινότοπης τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου, αλλά θέλω ένας αρχηγός παράταξης, τουλάχιστον, να μην είναι ανορθόγραφος και ασύντακτος. Η λέξη "επικεφαλής" είναι άκλιτη και η κατάληξη σε ενικό και πληθυντικό είναι πάντα -ης (με ήτα). Έλεος κύριε Καστερίδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το έκανε τουλάχιστον "των επικεφαλων". Πιο καλά θα χτυπούσε

      Διαγραφή
    2. Εντελώς κοινότοπη;Πως τολμάς;Παρε τυχαία κομμάτια και googlαρε τα να δεις απο που τα εχει παρει ο κειμενογράφος του κυρίου Καστεριδη.Οπως βέβαια σε ΟΛΕΣ του τις γραπτές τοποθετήσεις. Όλες του οι εισηγήσεις αποτελούν συρραφή απο γραπτά άλλων.

      Διαγραφή
  2. Αφού τόσα χρόνια πρότεινες καινοτόμες και πρωτοποριακές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου τώρα να και τα εθνικά θέματα.Αστα στους καθ όλην αρμοδιους και μην επαναλαμβάνεις χιλιοειπωμένες πατριωτικές κορώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά ουσιαστική πρόταση για τα προβλήματα του δήμου έχεις να καταθέσεις;Αυτά τα πατριωτικά είναι περιττά και χιλιοειπωμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε Στάθη σαν ιστορικός μιλάς!!! Δεν ήξερα ότι έχεις και τέτοιες γνώσεις!!! πέραν του τρεξίματος..... Νάσαι καλά να μας διαφωτίζεις γιατί είμαστε λίγο αγράμματοι και τόχουμε πολύ ανάγκη αυτό. Εύγε και με το καλό Δήμαρχος που τόχεις κι εσύ πολύ ανάγκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Στάθη, όταν γράφεις ή σου γράφουν κείμενα δεν υπάρχει κανένας που να γνωρίζει γραμματική και συντακτικό; Τι απαράδεκτη ανακοίνωση είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙ.ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΝΤΕ, ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΑ. ΑΥΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΜΠΟΡΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ΡΕ ΣΤΑΘΟΥΛΗ ΑΡΕ ΣΤΑΘΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΑΣ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΜΚΟΥ;ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΝ.ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΓΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σύμβουλοι του Στάμκου είναι μικροί Μπαμπινιώτιδες΄!!!Απόφοιτοι Γυμνασίου και ΕΠΑΛ όλοι τους.Έεκτός από μερικούς που δεν εφτασαν τόσο ψηλά!!!

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ; Η' ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΡ Η ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ. ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΕΡ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    3. Πράγματι δεν ξέρω ποιοι είναι χειρότεροι111 Οσο για τους επικεφαλής.... Γιαννιτσά καληνύχτα Σε λίγο θα μας συγκρίνουν με Γουμένισσσ , Κρύα Βρύση κλπ.

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε ας της συγκρίσεις και πες μου γιατι αφήνετε τα καταστήματα να καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια ,(απέναντι από το Δημαρχείο , στην πλατεία κλπ) και δεν μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν άνετα στην πόλη; Επτάμισι χρόνια δεν κάνατε κανένα έργο γιατι λέτε δεν έχετε χρήματα . Το να επιβάλλετε στα μαγαζιά να χρησιμοποιούν τουλάχιστον το μισό και να απελευθερώσουν το άλλο μισό για τον κόσμο χρήματα θέλει ; Λίγο ντροπή ρε παιδιά!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.