Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η τοποθέτηση του ειδικού αγορητή Γιάννη Ανδρίτσου για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περ. Κεντρ. Μακεδονίας

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/01/2018 για την ψήφιση στην κατάρτιση προγράμματος ποσοστού πιστώσεων επενδυτικών δαπανών έτους 2018 χρηματοδοτούμενων από ΚΑΠ, ιδίους πόρους και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (Τεχνικό Πρόγραμμα), ο ειδικός αγορητής Γιάννης Ανδρίτσος υπογράμμισε ότι εισάγετε με τη μέθοδο της αντιγραφής – επικόλλησης το πρόγραμμα του 2017.

Ειδικότερα :

Κυρίες και Κύριοι Συνάδερφοι,

Τα προηγούμενα έτη ως παράταξη μπαίναμε στη διαδικασία να εξετάσουμε και να σχολιάσουμε κάθε επιμέρους έργο των προγραμμάτων επενδυτικών δαπανών από ΚΑΠ, ιδίους πόρους και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως τεχνικό πρόγραμμα).

Αυτή τη χρονιά δε θα χρειαστεί να το κάνουμε, γιατί θα επαναλάβουμε όσα έχουμε πει στο παρελθόν και ο λόγος είναι πολύ απλός. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα έργα που φέρονται στον προγραμματισμό σήμερα, είναι τα ίδια έργα που εισήχθησαν και πέρυσι και δεν υλοποιήθηκαν. Εισάγετε δηλαδή με τη μέθοδο της αντιγραφής – επικόλλησης το πρόγραμμα του 2017. Από μία απλή αντιπαραβολή μεταξύ των προγραμμάτων 2017 και των παρόντων μπορεί κάλλιστα να συνάγει κανείς ότι ίσως εκ παραδρομής να ανεγράφη άλλο έτος.

Δεν υπάρχουν νέα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν; Μήπως δεν υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθούν; Όπως απέδειξε η περσινή χρονιά, οι πληρωμές δεν ξεπέρασαν σε ποσοστό το 10% των χρημάτων και το 30% των έργων που προορίζονταν για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Πώς αιτιολογείτε αυτή την ενέργεια;

Δυστυχώς όμως με την υποβολή των ίδιων έργων δίνεται η εντύπωση ότι ο σχεδιασμός είναι για ορίζοντα διετίας και όχι ετήσιος προγραμματισμός. Αποδεικνύετε προς τους πολίτες ότι η Περιφέρεια στερείται αποτελεσματικότητας και καθυστερεί. Με τον τρόπο αυτό τα έργα του 2017 έρχονται στο 2018 και ούτω καθεξής με κίνδυνο να μην αρκέσει στο τέλος η 
θητεία σας. Γνωρίζουμε ότι σε δύο μήνες περίπου το πρόγραμμα του 2018 θα υποβληθεί υπό τη μορφή τροποποίησης. Εκείνα τα έργα πότε θα υλοποιηθούν; Εκτός και αν σκοπεύετε να υλοποιείτε ταυτόχρονα τον προγραμματισμό δύο ετών ταυτόχρονα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χαρούμε πολύ να δούμε την Περιφέρεια να είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο και να αποκτούν οι πολίτες τις υποδομές και τα οφέλη που τους αξίζουν. Διότι αυτό είναι που αποκομίζουμε από την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τη συναναστροφή μας και τις συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουμε.

Έχουμε υποβάλει στο παρελθόν ερωτήματα για τις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθείτε στον προγραμματισμό των έργων και αν έχετε προβλέψει ή υλοποιήσει, έργα υποδομών (παράκαμψη Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών), έργα συντήρησης οδικού δικτύου, έχετε προβεί σε διαγραμμίσεις, έχετε μεριμνήσει για το φωτισμό των κόμβων όπως και του εθνικού κι επαρχιακού δικτύου, έχετε πραγματοποιήσει καθαρισμούς, τα αντιπλημμυρικά έργα σε τι στάδιο βρίσκονται; Ποια είναι τα απτά αποτελέσματα που έχετε να επιδείξετε στους ίδιους τους πολίτες, τα χρήματα των οποίων διαχειρίζεστε; Σε τι βελτιώσατε την καθημερινότητά τους; Αφού πρόκειται για τα ίδια έργα, σας υποβάλλουμε τα ίδια ερωτήματα.

Και προσθέτουμε και ένα ακόμα ιδιαιτέρως επίκαιρο που αφορά την περιοχή του ομιλούντος. Τι έχετε κάνει για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών και των επισκεπτών στο μουσείο της Πέλλας; Σε ένα μουσείο που θα έπρεπε να είναι στολίδι και σύμβολο της Μακεδονίας μας, που θα έπρεπε όλοι οι δρόμοι να οδηγούν εκεί και όχι να το αφήνετε στην αφάνεια.

Τι είναι αυτό που περιμένετε;

Αυτό που μας ζητάει ο κόσμος είναι μια Περιφέρεια πιο αποτελεσματική και αυτό σας μεταφέρουμε. Η υποβολή όμως των ίδιων έργων για εμάς σημαίνει πέραν από αναποτελεσματικότητα και έλλειψη επαφής με τον κόσμο και τα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…