Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τζήμερος από το Πολύκαστρο: Διπλή ονομασία για να λυθεί οριστικά το Σκοπιανό (φωτο)


«Εσείς θα στέλνατε το γιο σας να πολεμήσει στα Σκόπια για να πάψουν να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία; Εγώ πάντως όχι» απάντησε ο Θάνος Τζημερος όταν ρωτήθηκε για το επίκαιρο εθνικό ζήτημα κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.
Ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» χαρακτήρισε σχεδόν απίθανη τη συμφωνία για μια ονομασία του γειτονικού κράτους που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes) αφού αφενός η βουλή των Σκοπίων δεν πρόκειται να ψηφίσει συνταγματικό όνομα χωρίς τον ορό «Μακεδονία» και αφετέρου η ελληνική κυβέρνηση δε θα συμφωνήσει στην παραχώρηση του.

«Αναζητώντας μια ονομασία έναντι όλων, το πρόβλημα θα παραμένει άλυτο όχι για εικοσι-πεντε αλλά για πολύ περισσότερα χρόνια» συνέχισε ο κ. Τζημερος και πρόσθεσε ότι η οριστική επίλυση μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση διπλής ονομασίας.
«Οι γείτονες ας ονομάσουν το κράτος τους όπως θέλουν αλλά όλοι οι υπόλοιποι, η διεθνής κοινότητα, θα χρησιμοποιεί μια διαφορετική ονομασία που δε θα περιλαμβάνει καθόλου τον ορό Μακεδονία» κατέληξε και ανέφερε το παράδειγμα μιας χωράς της ΕΕ, η όποια ονομάζεται «Suomi» από τους κάτοικους της, αλλά όλος ο υπόλοιπος κόσμος τη γνωρίζει με το όνομα Φινλανδία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσει κ.τζημερε ο γιος ή εγγονός μας όταν τους καπνίσει τους τότε βαπτισμένους Μακεδόνες ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει στην Μακεδονία . Εσείς δεν θα ζείτε όμως . Σε άλλους φορτώνετε το πρόβλημα .
    Καληνύχτα σας , από εξυπνάδες όλοι οι πολιτικοί πρώτοι είστε . Από λύσεις τελευταιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα πιο άθλια πρόσωπα που υπάρχουν στο πολιτικό στερέωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.