Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποια πρόσωπα διεκδικούν μια θέση στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην Πέλλα


Έχουμε ξανατονίσει ότι το 2018 είναι καθοριστικό έτος για όλες τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες είτε αυτές είναι βουλευτικές, είτε είναι αυτοδιοικητικές, είτε ευρωεκλογές, οι οποίες θα γίνουν το 2019. Μέσα στο 2018 θα ενταθεί η κινητικότητα για τον ορισμό των υποψηφίων για όλα τα αξιώματα και θα γίνουν οι ζυμώσεις ενόψει του εκλογικού 2019. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2019 θα γίνουν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ δεν φαίνεται –προς το παρόν τουλάχιστον- η κυβέρνηση να αποφασίζει εκλογές εντός του 2018. 
Ωστόσο όμως δεν αποκλείονται κιόλας, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την κυβέρνηση. Ακόμη και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όμως υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικές με το χρόνο και τον τρόπο που αυτές θα διεξαχθούν. Το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν το Φθινόπωρο του 2019 με απλή αναλογική. Το σίγουρο είναι ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου του 2019, στις αρχές του οποίου θα ξεκινήσουν οι ζυμώσεις για τις αντίστοιχες λίστες των υποψηφίων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά στην ΠΕ Πέλλας σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών, στο κυβερνητικό κόμμα, του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, αν εξαιρέσουμε το αυτονόητο ότι δηλαδή οι νυν βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Από κει και πέρα η εικόνα είναι... «θολή».

Η εξωκοινοβουλευτική υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά, δεν έχει εκφράσει καμιά επιθυμία (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να διεκδικήσει την λαϊκή ψήφο, καθώς στις περασμένες εκλογές είχε συμπεριληφθεί στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μη εκλόγιμη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όμως, το 2015, σκεφτόταν έντονα να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της στην Π.Ε. Πέλλας μέσα από μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Αν τελικά αποφασίσει να το πράξει, σίγουρα θα είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν γνωρίζει κανείς σε ποια εκλογική περιφέρεια.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, γιατρός, Χρήστος Σμίας που εκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015 αλλά δεν επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, λόγω των πρόωρων εκλογών, όπου έχασε την έδρα του από την «Χρυσή Αυγή», προφανώς μπορεί να είναι
υποψήφιος, ενώ είναι πολύ πιθανό να είναι εκ νέου υποψήφια η Μηχανολόγος Μηχανικός – Εκπαιδευτικός, Κατερίνα Ζήνα. Ένα πρόσωπο καταρτισμένο και με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από της αρθρογραφία και τον σχολιασμό του, ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Πέλλας, Κώστας Μπαλτζής, μπορεί να αποτελέσει νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Από την περιοχή της Σκύδρας η αγρότισσα Σοφία Σταυρίδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και από την Έδεσσα ο καθηγητής Πανεπιστημίου στο ΑΠΘ, Αναστάσιος Πέτκου, (αμφότεροι συμμετείχαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015), μπορεί να ξαναδοκιμάσουν την «τύχη» τους. Επίσης από την περιοχή της Σκύδρας, ο υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 και πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Πέλλας Παύλος Κελεσίδης, είναι ένα όνομα που μπορεί να αξιοποιηθεί ως υποψήφιος.

Στη Νέα Δημοκρατία

Στη ΝΔ πολλοί είναι οι υποψήφιοι που έχουν εκφράσει, με το έναν ή με τον άλλο τρόπο, την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, καθώς βλέπουν από τις δημοσκοπήσεις ότι τα περιθώρια εκλογιμότητας δεν είναι περιορισμένα όπως ήταν το 2015. Επίσης, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει δραστικά τις λίστες φέρνει πολλούς διεκδικητές στα κομματικά γραφεία της Αθήνας. Είναι πιθανό να αξιοποιηθεί το Μητρώο Στελεχών, από το οποίο όμως μέχρι σήμερα μόνο ένα στέλεχος προέκυψε και αυτό δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά δεν είναι και γνωστή στους πολίτες της ΠΕ Πέλλας: Ο λόγος για την γιατρό Ειρήνη Χατζοπούλου που το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι θα συμμετέχει στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Σίγουρος θεωρείται ο επί σειρά ετών βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, αλλά και ο πρώην βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, καθώς και κάποιοι παλαιοί βουλευτές ανά την επικράτεια που φαίνεται πως σίγουρα θα περιληφθούν, παρότι σε κεντρικό επίπεδο θέλουν να σηματοδοτήσουν με εμφανή τρόπο την ανανέωση.

Από κει και πέρα… το χάος! Πρόσφατο δημοσίευμα μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (Realnews), ανέφερε το όνομα του (πλειοψηφούντος σε σταυρούς) περιφερειακού συμβούλου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη, ο οποίος όμως περιμένει τις εξελίξεις σχετικά με την αντιπεριφέρεια, την οποία είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Οι συνάδελφοί του από την ίδια παράταξη, Μαρία Ζωγράφου, Μαρία Καράμπελα και Πέτρος Ζέρζης επίσης δεν θα έλεγαν «όχι» στο ενδεχόμενο να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ ο -επίσης συνάδελφός τους (από την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη)- Γιάννης Ανδρίτσος, εδώ και πολύ καιρό έχει εκφράσει (και με συνέντευξή του στην εφημερίδα μας) το ενδιαφέρον του σε αυτή την κατεύθυνση. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του ελεύθερου επαγγελματία Θεόδωρου Δεληγιάννη, για τον οποίο λέγεται ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του δικηγόρου Κώστα Μπαρμπαγιάννη, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ξανά υποψήφια η Γέση Πασχαλίδου, από την Αριδαία.

Παράλληλα, τρία νέα πρόσωπα ακούγονται το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πέλλα. Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, αν το επιθυμεί, προφανώς και θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο Γιώργος Γκλαβάκης από την Αριδαία, (γιος του πρώην ευρωβουλευτή Γιάννη Γκλαβάκη), λέγεται ότι θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο, καθώς ανήκει στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Στάθης Φουντουκίδης, που μπήκε δυναμικά στο πεδίο δράσης και ενασχόλησης με τα κοινά, αναμφισβήτητα αποτελεί ένα πρόσωπο που σηματοδοτεί με εμφανή τρόπο την ανανέωση για το κόμμα, που είναι και το ζητούμενο, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής θεωρείται «φαβορί» για μια θέση στη λίστα, ενώ η συμμετοχή της -υποψήφιας το 2015- Θάλειας Τσαλκιτζή θα κριθεί από τις προθέσεις του Δημάρχου Έδεσσας που προαναφέραμε.

Γενικώς πάντως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» έχει να κάνει με την πολύ μεγάλη διάθεση για υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.


Δ. Μπ.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ. ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γραφείο προπαγάνδας να ζητήσει υπερωρίες. Δυστυχώς έχει κατάρα στο δήμο Έδεσσας να μην μπορούν οι δήμαρχοι να κατέβουν όσο και αν το θέλουν πάνε λοιπόν για τρίτη φορά ξανά υποψήφιοι δήμαρχοι και μετά πάνε σπιτάκι τους οπότε ο βλαχοδημαρχος ας ετοιμάζεται να γυρίσει πίσω στη δουλίτσα Του

      Διαγραφή
  2. Ο Αδωνις σταθερη αξια στην Ν.Δ. !λευκοχρυσος!!! Να καταλαβουν κυριως οι παλιοι Νεοδημοκρατες βουλευτες κατι ! αλλο η κομματικη ψηφος και αλλο η πολιτικη ψηφος! αν αυτοι ολοι ειναι κολλημενοι με την καρεκλα και ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ πισω απο καθε βλακα ,οι ψηφοφοροι δεν ειναι υποχρεωμενοι να τους ακολουθουν,ειδικα αυτοι που εκφραζουν τις φιλικες ψηφους! με Κουλη και Αδωνι ξεχαστε μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γιάννου αν δε μπει στο ψηφοδέλτιο καληνύχτα. Η έδεσσα θα ψηφίσει εδεσαίους. Αφήστε τα κομματικά σας παχνίδια και στηρίξτε το δήμαρχο. Αλλιώς θα είστε άξιοι της μοίρας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΣ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Κ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο μονος που μπορει να βγει βουλευτης απο την εδεσσα ειναι ο τακης. οπως βγηκε δημαρχος μετα απο 35 χρονια πασοκ ετσι θα σπασει και την κακη παραδοση στα βουλευτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ . ΑΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑ ΦΙΛΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ο Αντωνιου ασχολειται με τον Παοκ και την ΕΠΟ με την ΝΔ θα ασχοληθει ρε φιλε???

      Διαγραφή
  7. Ψηφιζω Μεγα Βασιλη.Ανατροπη και νεο αιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.