Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωτοχρονιά - βασιλόπιτα στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας (φωτο)


Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Περιτομής και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε την αξία του χρόνου και προέτρεψε όλους να αξιοποιήσουμε πνευματικά το νέο έτος αλλά και γενικότερα τον χρόνο της ζωής μας. Ακολούθησε η Δοξολογία για το νέο έτος παρουσία των τοπικών αρχών και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία κληρικών επισκέφθηκε το Διοικητήριο της πόλης. Εκεί προσέφερε συμβολικά στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κ. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, άρτο και οίνο και παρέστη στην καθιερωμένη δεξίωση.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως, στην Έδεσσα.
Κατά την εκδήλωση ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.), ο οποίος τόνισε ότι ο σεβασμός και η τιμή προς την Παράδοση της Εκκλησίας, που είναι ο ίδιος ο Χριστός, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ευημερία και το μέλλον των ανθρώπων.
Στην συνέχεια η Χορωδία της ενορίας Αγ. Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτου και εκπαιδευτικού κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με σύντομο χαιρετισμό και πατρικές ευχές, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε και ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου.

protimedes


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Καλά τα δελτία τύπου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά άριστη και εποικοδομητική θα ήταν συμμετοχή των Αρχιερέων και στα κρίσιμα ζητήματα, όπως το Μακεδονικό. Καλές οι κορδέλες στις εμποροπανηγύρεις, άριστες οι συμμετοχές των ταγών αυτών στην λήψη αποφάσεων σε ζητήματα που αφορούν το Έθνος και την Πατρίδα. Εκεί δυστυχώς εκπροσωπούν τους Μητροπολίτες οι απλοί Ιερείς. Τρίζουν τα κόκαλα του μακαριστού Χριστοδούλου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.