Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Αιρετοί των selfies και ο Τουρισμός


Οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού επαγγελματικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, αγροτικός τουρισμός κλπ και η επίδραση αυτών των μορφών στους Φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας είναι μια πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Παράλληλα με τις ανωτέρω μορφές προέκυψε και μια νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, την οποία έχουν επινοήσει τοπικοί άρχοντες ανά την Ελλάδα. Ο Tουρισμός των selfies.

Το “τσίρκο η Ελλάς” βρίσκεται σε περιοδεία εντός του ελλαδικού χώρου, όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες αργιών, αφού τις υπόλοιπες έχει βρει τον τρόπο να περνά καλά, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Αναφερόμαστε σε αυτήν την κουστωδία ασχέτων αιρετών, που περιφέρεται σε κάθε τουριστικό αξιοθέατο της πόλης τους, για να προβάλουν και να προωθήσουν υποτίθεται τις τουριστικές αυτές περιοχές, χωρίς να γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη για το πως μπορούν να το πράξουν. Οι ειδήμονες του τουρισμού και του πολιτισμού, βγάζουν και μερικές στημένες φωτογραφίες, συνομιλώντας και ενημερώνοντας δήθεν τους επισκέπτες, μοιράζοντας ταυτόχρονα γλυκά και φωτογραφούμενοι μαζί τους, παρουσιάζοντας μια τραγική εικόνα. Αν αυτό εννοούν στρατηγική ανάπτυξη και σχεδιασμό του τουρισμού και των selfieς, αλλά και ως πολιτισμό, έχουν αποτύχει οικτρά.

Και όλα αυτά χρησιμεύουν για το “επικό” δελτίο τύπου που θα στείλουν την επομένη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα οποία θα το αναπαράγουν αμάσητο.

Ένα φρικτό επαρχιακό δίκτυο, ένας ανύπαρκτος φωτισμός τις νυχτερινές ώρες, μια απαράδεκτη τουριστική σηματοδότηση και πολλές άλλες υποδομές που βρίσκονται σε εγκατάλειψη ή υπό κατάρρευση, προηγούνται της τουριστικής ανάπτυξης. Και φυσικά όλα αυτά δεν συντελούν στη ψυχολογική ανάταση του επισκέπτη – τουρίστα, γιατί αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα μιας πετυχημένης στρατηγικής τουρισμού.

Η Ελλάδα είναι μία «προικισμένη» για τον σκοπό αυτό Χώρα, αλλά τακτικές και συμπεριφορές, όπως οι προαναφερθέντες, απαξιώνουν το αποτέλεσμα. Οι ανεπαρκείς και στον τομέα αυτό, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, διαδέχονται ο ένας τον άλλον, κάνοντας όλοι τα ίδια ίσως και χειρότερα.

Κύριοι ….

Η τουριστική βιομηχανία, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, λειτουργεί με όρους απόλυτης εξειδίκευσης και σοβαρότητας και όχι με selfies. Ως «μάγοι» του τουρισμού, το μόνο που προκαλείτε είναι πλέον ο χλευασμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Αφήστε επιτέλους τις φωτογραφικές μηχανές και τους παρατρεχάμενους αυλικούς σας που τρέχουν να απαθανατίσουν την φυσιογνωμία σας και ασχοληθείτε σοβαρά και υπεύθυνα με το τεράστιο αυτό Κεφάλαιο που λέγεται ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ…..

The Tourism man


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Προφανώς αυτός που εγραψε το άρθρο θα ειχε στο μυαλό του τον δήμαρχο Αλμωπιας!Πιο πετυχημένη περιγραφή για τον εν λόγω δήμαρχο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος.Αποτυπωνει ακριβώς την περίπτωση του!Νομιζω δικαίως του αναλογεί το πρώτο βραβείο!Αντε και εις ανώτερα. Καρυπιδης Αψαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μη το λες αυτό, έχουμε και στην Έδεσσα star, ίσως φέτος να τον περάσει στα τουριστικά βραβεία.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.