Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Επίκειται η προκήρυξη του Μέτρου 11 για τη βιολογική γεωργία

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου 2018 υπεγράφη από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κκ. Αποστόλου και Τσιρώνη η Υπουργική Απόφαση με αριθ. 487/23591/13-2-2018 (ΦΕΚ Β΄475) για την 3η τροποποίηση της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 Απόφασης (ΦΕΚ Β΄4310) «για τον καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 "Βιολογικές καλλιέργειες" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» και δρομολογείται πλέον η προκήρυξη του Μέτρου.

Με αυτή την τροποποιητική απόφαση καθορίζονται τα κριτήρια μοριοδότησης, οι νέες εντασσόμενες καλλιέργειες στη βιολογική γεωργία, καθώς και τα κριτήρια ενίσχυσης στη βιολογική κτηνοτροφία.

Τα κριτήρια μοριοδότησης της νέας προκήρυξης για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία δίνουν σχετική προτεραιότητα όσον αφορά στη φυτική παραγωγή σε νέους αγρότες έως 35 ετών με μικρές εκτάσεις και στη ζωική παραγωγή σε κτηνοτρόφους που παράγουν βιολογικές ζωοτροφές.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα είναι η πρώτη προκήρυξη για τη βιολογική κτηνοτροφία και η δεύτερη για τη βιολογική γεωργία.

Η προκήρυξη για τη βιολογική κτηνοτροφία θα είναι ύψους 220 εκ. €, ενώ για τη βιολογική γεωργία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 80 εκ. € λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν από το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη προκήρυξη για τη βιολογική γεωργία, η οποία ήταν ύψους 220 εκ. €, είχαν ενταχθεί δικαιούχοι οι οποίοι είχαν μέρος ή όλη την εκμετάλλευσή τους σε περιοχές Natura.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…