Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Επίκειται η προκήρυξη του Μέτρου 11 για τη βιολογική γεωργία


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου 2018 υπεγράφη από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κκ. Αποστόλου και Τσιρώνη η Υπουργική Απόφαση με αριθ. 487/23591/13-2-2018 (ΦΕΚ Β΄475) για την 3η τροποποίηση της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 Απόφασης (ΦΕΚ Β΄4310) «για τον καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 "Βιολογικές καλλιέργειες" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» και δρομολογείται πλέον η προκήρυξη του Μέτρου.

Με αυτή την τροποποιητική απόφαση καθορίζονται τα κριτήρια μοριοδότησης, οι νέες εντασσόμενες καλλιέργειες στη βιολογική γεωργία, καθώς και τα κριτήρια ενίσχυσης στη βιολογική κτηνοτροφία.

Τα κριτήρια μοριοδότησης της νέας προκήρυξης για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία δίνουν σχετική προτεραιότητα όσον αφορά στη φυτική παραγωγή σε νέους αγρότες έως 35 ετών με μικρές εκτάσεις και στη ζωική παραγωγή σε κτηνοτρόφους που παράγουν βιολογικές ζωοτροφές.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα είναι η πρώτη προκήρυξη για τη βιολογική κτηνοτροφία και η δεύτερη για τη βιολογική γεωργία.

Η προκήρυξη για τη βιολογική κτηνοτροφία θα είναι ύψους 220 εκ. €, ενώ για τη βιολογική γεωργία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 80 εκ. € λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν από το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη προκήρυξη για τη βιολογική γεωργία, η οποία ήταν ύψους 220 εκ. €, είχαν ενταχθεί δικαιούχοι οι οποίοι είχαν μέρος ή όλη την εκμετάλλευσή τους σε περιοχές Natura.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.