Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας: Πάνω από 144 εκατ. ευρώ οι πληρωμές του ΕΛΓΑ σε αγρότες και κτηνοτρόφους το 2017


Στα 144.287.656,30 εκατ. ευρώ περίπου το ποσό που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ για πληρωμές αποζημιώσεων, ενισχύσεις και επιχορηγήσεις μέσα στο 2017.

Στο ποσό των 144.287.656,30€ ανήλθαν οι πληρωμές του ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας κατά τη διάρκεια του 2017.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός κατέβαλε 142.434.724,83€ σε αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου που ζημιώθηκε από τα εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά το έτος 2016.

Το μεγαλύτερο ποσό των αποζημιώσεων της φυτικής παραγωγής κατεβλήθη στους Νομούς Πέλλας και Ηλείας με τους Νομούς Ημαθίας, Λάρισας και Κορινθίας να ακολουθούν στην κατάταξη.

Παράλληλα ο ΕΛ.Γ.Α., κατά τη διάρκεια του απερχόμενου έτους κατέβαλε το ποσό των 1.852.931,47€ για την πληρωμή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ-ΠΣΕΑ), κυρίως για τα προγράμματα «Πυρκαγιές 2013», «Ετήσιο 2013».

Επίσης μεριμνώντας για την ενεργητική προστασία, ο Οργανισμός προχώρησε στην επιχορήγηση εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτυών, αντιβροχικών μεμβρανών και συνδυασμού αυτών για συνολικά 3.170 στρέμματα και συνολικό κόστος 3.200.000€.

Το 2017 ο ΕΛ.Γ.Α. προχώρησε και στην επικαιροποίηση του Οργανογράμματος του Οργανισμού η οποία και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Μέσα στο 2017 καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος των ελλείψεων στις υποδομές (Η/Υ, servers, θερμόμετρα, κλπ.).

Επιπλέον, ο Οργανισμός, προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες μείωσε, κατά ένα, τα παρελθόντα έτη, από το έτος ζημιάς, που υποχρεούται ο παραγωγός να έχει εξοφλήσει προκειμένου να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και να του δοθεί η αποζημίωση.

Με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό και την ταχύτερη ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας, τέθηκαν σε πιλοτική εφαρμογή δυο εργαλεία πλήρους ψηφιοποίησης των επιμέρους ενεργειών της εκτιμητικής διαδικασίας, των οποίων τα αποτελέσματα έχουν ήδη δώσει θετικό στίγμα.

Επίσης, στο πλαίσιο της αλλαγής του κανονισμού του Οργανισμού δόθηκε η δυνατότητα, μέσω της ιστοσελίδας του, να κατατεθούν προτάσεις επί του υπάρχοντος κανονισμού από παραγωγούς, φορείς, ομάδες και συνεταιρισμούς προκειμένου να ληφθούν υπόψη σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την νέα αναλογιστική μελέτη.

Η φετινή χρονιά κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη διότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν υπερβολικά έντονα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένας μεγάλος όγκος ζημιών. Πιο συγκεκριμένα ο όγκος των ζημιών του 2017 ξεπερνάει κατά πολύ τον μέσο όρο των μεγαλύτερων ζημιών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ε και; Τι θέλετε να πείτε ότι όλα είναι καλά; Πολύ κολημενοι είστε τελικά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ζημιές κ τα πήραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΙΥΡΓΗΣΕΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λέτε ρε παιδιά διαβάστε στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, το 14 δόθηκαν 160 εκατομ. για το μασκαραλίκι των βροχοπτώσεις μετά από 7 μηνες μας στέλνετε να κάνουμε δηλώσεις στους συνεταιρισμούς στην ουσία
    καταργείτε τον οργανισμό και το δικαίωμα μας το στέλνετε στις καλένδες...φτάνει οχι άλλο άχυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.