Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Συνεργασία στο Υπ. Εσωτερικών για την υλοποίηση του έργου "Αισθητική αναβάθμιση του Λουτρακίου" προϋπολογισμού 558.000 ευρώ

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη – Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών – Δημάρχου Αλμωπίας για την προώθηση υλοποίησης του έργου «Αισθητική Αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου» προϋπολογισμού 558.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Συνεργασία είχαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη για την προώθηση υλοποίησης του έργου «Αισθητική Αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου», προϋπολογισμού 558.000 ευρώ με πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο προβλέπει:

Α) Την κατασκευή ενός δικτύου λιθόστρωτων δρόμων (καλντερίμια), συνολικού εμβαδού 2.800 τ.μ. με χρήση γρανιτικού κυβόλιθου μετά των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED που θα ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο Λουτρακίου - Λουτρών και θα κατευθύνεται προς το κέντρο του οικισμού (εκκλησία και δημοτικό σχολείο), που ενισχύει τον παραδοσιακό πετρόχτιστο χαρακτήρα του Λουτρακίου και την τουριστική του εικόνα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και τοποθέτηση σε μήκος δρόμου 300 μέτρων 34 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 3,5 μ) με φωτιστικά σώματα οροφής από αλουμίνιο με ηλεκτρονικό λαμπτήρα LED (LED 27-30 W).

Β) Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα παροχετευτεί από παράπλευρη οδό, μήκους 500 μέτρων περίπου, στην οποία προβλέπεται από το έργο η αποκατάσταση της υφιστάμενης ασφάλτου με νέα άσφαλτο.

Γ) Την φωταγώγηση μέρους του επαρχιακού δρόμου Λουτρακίου - Λουτρών σε μήκος 1.100 μέτρων.

Οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού που θα γίνουν στον επαρχιακό δρόμο Λουτρακίου - Λουτρών θα περιλαμβάνουν ακόμη την προμήθεια και τοποθέτηση :

Ι) 65 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 7 μ) με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού τύπου βραχίονα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής ( LED – 40 W).

II) 22 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 4μ) με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού τύπου βραχίονα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων

φωτοεκπομπής (LED – 40). Τα συγκεκριμένα φωτιστικά θα τοποθετηθούν στα σημεία όπου το υπάρχον δίκτυο της ΔΕΗ (κολώνες ύψους 6 μ περίπου) δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ιστών ύψους 7 μ.

Η τρίτη αυτή παρέμβαση θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες δομές φωτισμού, οι οποίες δεν λειτουργούν επαρκώς, με αποτέλεσμα την ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών της Λουτρόπολης.

Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 558.000 ευρώ και προτάθηκε στον Γενικό Γραμματέα από την κ. Τζάκρη να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίησή του. Προς τον σκοπό αυτό παραδόθηκαν στον κ. Πουλάκη: α) Τεχνική Μελέτη, β) Τεχνικό Δελτίο Έργου και γ) Προϋπολογισμός.

Ο κ. Πουλάκης αναγνώρισε την συμβολή του έργου στην αισθητική αναβάθμιση της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου, καθώς και το γεγονός ότι εμφανίζει μελετητική ωριμότητα και δεσμεύθηκε να προωθήσει πρόταση για την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΑΝ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…