Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έτοιμο το νέο βιβλίο της σειράς «Ιστορίες του τόπου μας» για τα Γιαννιτσά


Έτοιμα και τα Γιαννιτσά μας! Το νέο βιβλίο της σειράς "Ιστορίες του Τόπου μας" είναι γεγονός. Η Ευλαμπία Τσιρέλη, και οι εκδόσεις IWrite - η δική σου ιδέα σε βιβλίο, συγχαίρουν τους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν με τα διηγήματά τους.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, ενώ οι μεγάλοι νικητές θα ανακοινωθούν επίσημα στη μεγάλη εκδήλωση της παρουσίασης.

Η Ευλαμπία Τσιρέλη επισημαίνει τα εξής σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που μπόρεσα να συντονίσω και να επιμεληθώ αυτή την ξεχωριστή έκδοση, που αποτελεί έναν φόρο τιμής στην πόλη όπου μεγάλωσα.

Τα Γιαννιτσά ήταν πάντοτε ένας τόπος πλούσιος σε Ιστορία και θρύλους, σταυροδρόμι και ζυμωτήριο ανθρώπων από διαφορετικές παραδόσεις. Πρόσφυγες και ντόπιοι διατήρησαν μέχρι σήμερα πολύ από το χρώμα και το άρωμα του παρελθόντος. Η στρατηγικής σημασίας τοποθεσία της πόλης, κοντά στη λίμνη και στα ριζά του όρους Πάικο, γρήγορα την ξεχώρισε για να βαπτιστεί “Ιερή Πόλη” από τους Tούρκους, αφού εδώ έζησε ο μέγας αρχιστράτηγός τους, Γαζή Εβρενός, αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα αποτέλεσε καίριας σημασίας ορμητήριο. Η τραγωδία της Γερμανικής κατοχής πότισε την πόλη με αίμα, όπως πολλές άλλες άλλωστε, και θαρρείς οι πληγές είναι ακόμα νωπές. Σήμερα, ως συνεργάτιδα των εκδόσεων, δεν μπορούσα παρά να συμβάλλω ώστε να προστεθεί η παρούσα έκδοση στη σειρά βιβλίων «Ιστορίες του Τόπου μας», μιας αξιόλογης πρωτοβουλίας του iWrite να δώσει βήμα, λόγο, φωνή και γραφή στην επαρχία και στους ανθρώπους που κατοικούν μακριά από τα αστικά κέντρα, να αναδείξουν το ταλέντο τους, να διηγηθούν τη δική τους ιστορία. Επιμελούμενη το παρόν βιβλίο, αισθάνθηκα πολλές φορές ότι διάβασα τα λόγια του παππού μου, Εμμανουήλ Τσιρέλη, και της γιαγιάς μου, Σωτηρίας Τσολακίδου, από τα γένη του πατέρα και της μητέρας μου, αντίστοιχα. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη σε κάθε γραμμή, σε κάθε σελίδα.

Δεν έχω παρά να ευχαριστήσω από καρδιάς τη ΔΗΚΕΠΑΠ, τον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ και την Παιδαγωγική Εταιρεία Πέλλας για την αιγίδα τους στον διαγωνισμό, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που ενώθηκαν για να φτιάξουμε

όλοι μαζί αυτό το κειμήλιο της πόλης μας, να έχουμε να το διαβάζουμε εμείς και οι επόμενες γενιές. Το βιβλίο του τόπου μας. Τέλος, ευχαριστώ τις εκδόσεις iWrite, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, αλλά και προσωπικά, για το δώρο αυτό".

Συμμετέχουν με τα διηγήματά τους οι:

Δημήτρης Αδαμάκης Στυλιανή Δαναβασίλη Χαράλαμπος Δρουκόπουλος, Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη Μαρία Ηλιάδου Γιώργος Θεοδωρίδης Σωτηρία Ιωαννίδου Γιούλα Κασκαβέλη - Πεχλιβανίδου Κωνσταντία Κοζανίτου Βασιλική Κυριαζή Γιώργος Λαζαρίδης Ελένη Μαυροκεφαλίδου Άννα Μικροπούλου Κατερίνα Μόντη Μαρία Ξανθοπούλου Χριστίνα Πέσιου Γιάννης Πετρόπουλος Αντρέας Σιδηρόπουλος Πασχαλίνα Τζάκρη Άννα Φακυρούδη Άννα Φωτίου Άννα Χατζημλάδη


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.