Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλαλητήριο της Αθήνας - Η συμμετοχή των Εδεσσαίων (φωτο)


Αναμφίβολα το προχθεσινό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος ως συνέχεια του Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν ακόμη Σταθμό στην Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Η Συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων απλών πολιτών, διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων, μακριά από κομματικές συντεταγμένες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην διαστρέβλωση και παραχάραξη της Ιστορίας αυτού του τόπου. Με ανοργάνωτη αλλά ταυτόχρονα πηγαία, καρδιακή προτροπή διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα άνομα σχέδια που επιχειρούν οι δυνατοί της γης στην πλάτη της Ελλάδας, στην πλάτη της Ευρώπης, στην πλάτη της ίδιας της Δημοκρατίας. 

Οι ομιλητές από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, από το σύνολο των Ελλήνων της διασποράς με σκληρές φράσεις κατά των ανιστόρητων πλαστογράφων, όπου γης, απέδειξαν για άλλη μια φορά τον πρωταγωνιστικό αφυπνιστικό ρόλο του Έλληνα στην παγκόσμια Ιστορία. Απέδειξαν ότι ο Έλληνας ήταν, είναι και θα παραμείνει ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας του πολίτη για το αναφαίρετο δικαίωμά του να αποφασίζει αυτός συν Θεώ για το μέλλον του. 

Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά από στόματα εγκρίτων πολιτών ότι οι αριστερόστροφες αλλά ταυτόχρονα και δεξιόστροφες φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, όλες οι φασιστικές – ναζιστικές θέσεις και απόψεις αποτελούν τον μέγιστο κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Και οι Θεσμοί που τις υπηρετούν παύουν να υφίστανται, ακυρώνονται εκ των πραγμάτων, επειδή πλέον δεν υπηρετούν τον πολίτη, αλλά τείνουν στην υποδούλωσή του. Άλλωστε, η επίκληση του άρθρου 20 του Ελληνικού Συντάγματος όπως τόνισε ο συνταγματολόγος – διεθνολόγος καθηγητής στην ομιλία του, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ΠΟΙΟΣ κυβερνάει έναν τόπο, από πού πηγάζουν όλες οι εξουσίες τις διακυβέρνησης…….. Από τους απλούς πολίτες αυτού του τόπου…. 
Γιατί απλά οι Θεσμοί θεσπίστηκαν για να υπηρετούν, να διακονούν, να φροντίζουν…. και όχι να καταδυναστεύουν τους πολίτες….
Οι ομογενείς Έλληνες απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι διατηρούν στην Καρδιά τους τον Ελληνισμό, σε εντονότερο βαθμό μάλιστα από εμάς. Γιατί το μυαλό τους, αλλά κυρίως η καρδιά τους είναι διαρκώς προσανατολισμένη στην γενέτειρά τους, κάτι που εμείς πολλές φορές οι Ελλαδίτες το λησμονούμε, θεωρώντας το αυτονόητο. Για αυτούς είναι διαρκώς ζητούμενο η διατήρηση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας στην Πατρίδα, ως φάρος για όλα τα Έθνη της γης. Οι λόγοι τους πύρινοι απέδειξαν ότι ο Ελληνισμός, ακόμη και με υποθηκευμένα εδάφη, κατασχεμένες, εκποιημένες περιουσίες δε θα σβήσει ΠΟΤΕ. 
Γιατί τα αιματοβαμμένα από ήρωες και αγίους αυτά χώματα δημιουργούν τύψεις συνείδησης σε όλους όσοι επιδίωξαν κατά το παρελθόν ή επιδιώξουν και τώρα με  άνομους τρόπους να τα αποκτήσουν. Γιατί είναι εξαγορασμένα με «τριάκοντα αργύρια» και πάντοτε θα θεωρούνται και θα λογίζονται ως προϊόντα προερχόμενα από προδοσία. 

Αυτά διατράνωσαν οι απλοί πολίτες του συλλαλητηρίου εκπροσωπώντας οικογένειες, φίλους, γνωστούς, συγγενείς που δεν μπόρεσαν για οποιοδήποτε λόγο να συμμετάσχουν σε αυτό. Η ατολμία της Ηγεσίας της Εκκλησίας ξεπεράσθηκε, εν μέρει, με τη συμμετοχή θαρραλέων Ποιμένων που παραβρέθηκαν σε αυτό, πέραν της τριμελούς ορισθείσης από την Σύνοδο Αντιπροσωπείας. Οι ολιγάριθμοι κομματικοί σχεδιασμοί όπως και μεμονωμένα πολιτικά και κομματικά πρόσωπα από το Σύνολο της Διοίκησης του Κράτους που παραβρέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συντόνισαν αυτήν την πηγαία αντίσταση των απλών πολιτών, ούτε ότι την προκάλεσαν. Φυσικά ούτε να διανοηθούν ποτέ αλλά και ούτε να προσπαθήσουν να την καπηλευτούν και να την πατρονάρουν.
Απομένει στην Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την βούληση των πολιτών αυτή ως τον Άσσο στο μανίκι στις διπλωματικές της συζητήσεις. 
Ο λαός «μίλησε»……… και έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση…….
Οι Σημαίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην Ελλάδα δεν θα υποσταλούν ΠΟΤΕ… 
silal


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

      Διαγραφή
  2. ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ . ΑΝ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ=ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ή ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.