Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα πρόθυρα της διάλυσης η Βέροια


Μια ομάδα με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και 17 σεζόν παρουσίας στην εκάστοτε κορυφαία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία, η Βέροια, πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής διάλυσης. Η νέα αφαίρεση βαθμών για την περίπτωση του Ρομπέρτο Μπατιόν, στέλνει την «βασίλισσα του βορρά» λίγο πριν την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Football League. Eίχε προηγηθεί η αφαίρεση βαθμών για τον Τομάς και τώρα επικυρώθηκε και επίσημα η νέα αφαίρεση βαθμών για την περίπτωση του Μπατιόν. Έτσι, η Βέροια πέφτει στους 11 και, στην τρίτη περίπτωση αφαίρεσης βαθμών, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Τα προβλήματα δεν είναι σημερινά, ούτε καν αυτής της περιόδου. Η ομάδα της Ημαθίας είναι τα τελευταία χρόνια σε καθεστώς οικονομικής απαξίωσης και ο σημερινός υπεύθυνος και κάτοχος του μετοχικού κεφαλαίου, Κώστας Παπαδόπουλος, ενεπλάκη από την στιγμή που ο Θόδωρος Καρυπίδης, υποχρεώθηκε να αφήσει την Βέροια σε... αυτόματο πιλότο, προκειμένου να ασχοληθεί με τον Αρη. Οι ποδοσφαιριστές έμειναν απλήρωτοι, οι δυο πρώτοι δικαιώθηκαν με τις προσφυγές που κατέθεσαν και οι υπόλοιποι ζητούν ακόμα και ένα ευτελές ποσό για να επιβιώσουν. Η προθεσμία τους λήγει σήμερα και, αν ως το βράδυ δεν πάρουν έστω από 1.000 ευρώ ο καθένας τους, τότε όχι στις προπονήσεις δεν θα προσέλθουν, αλλά ούτε και στον αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά.

Η ανεπίσημη επιτροπή σωτηρίας, που συγκροτήθηκε εδώ και μερικές εβδομάδες, όσο καλή διάθεση και να είχε, όσο και να το «πάλεψε», δεν μπόρεσε να σηκώσει το πολύ βαρύ φορτίο που ανέλαβε. Αποδείχθηκε ότι και τα χρήματα που έπρεπε να διαθέσει (περίπου 150.000 ευρώ), μέσα σε μία εβδομάδα για να «κλείσει πληγές» ήταν πολλά για τις δυνατότητές της και ο χρόνος για να δώσει λύσεις στα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ήταν πολύ λίγος.

Πιθανολογείται πως ο αγώνας με τον Παναιγιάλειο, ήταν ίσως ο τελευταίος της Βέροιας, στα 57 χρόνια της λαμπρής ιστορίας της (αγωνίστηκε 17 περιόδους στην Α΄ Εθνική, 30 στην Β΄ Εθνική, 6 στην Γ΄ Εθνική, 2 στην Δ΄ Εθνική και 2 στο τοπικό της ΕΠΣΚΔΜ στο ξεκίνημά της), αν κάνει πράξη την απόφαση που πήραν στην συγκέντρωση της προηγούμενης Τρίτης, η άτυπη επιτροπή σωτηρίας με τους επιχειρηματίες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. οταν τα έκανε πλακάκια με τον ολυμπιακό και στήνανε παιχνίδια ήτανε καλά .καλά να πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.