FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανεπιθύμητο πρόσωπο κάθε πολιτικός, βουλευτής, δήμαρχος … για τη Λαογραφική Εταιρεία Ν Πέλλας

Ως Έλληνες πολίτες μένουμε κυριολεκτικά άναυδοι από τα όσα διαδραματίζονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην πατρίδα μας! Στα τηλεοπτικά παράθυρα ακούγονται απίστευτα … «επιχειρήματα» που ούτε η σκοπιανή διπλωματία είχε «σκεφτεί» να αξιοποιήσει. Από τα πολιτικά γραφεία των κομμάτων δημοσιεύονται δελτία τύπου που μόνο θυμό και οργή γεννούν στην ψυχή μας. Άλλωστε, τα κόμματα έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα να αποδείξουν ποιος ήταν ο πιο ενδοτικός και ποιος έδωσε το όνομα!!! Βουλευτές, που μέχρι χθες δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους, κάνουν μαθήματα «δημοκρατίας» στον λαό μας και δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν την όποια σύνθετη ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, επειδή είναι … πατριώτες!

Και όχι μόνο αυτά! Νιώθουμε ότι μπροστά στα μάτια μας παίζεται ένα «θέατρο» διαπραγματεύσεων που προσπαθεί να δώσει άλλοθι σε ειλημμένες αποφάσεις και υποσχέσεις σε άγνοια του ελληνικού λαού. Ακούμε επιχειρήματα που, μάλλον, απευθύνονται σε ηλίθιους και αγράμματους. Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία μας θεωρεί κατόρθωμα που οι γείτονες μας θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους, ενός δρόμου ή ενός αγάλματος!!! Δυστυχώς γι’ αυτούς όλοι γνωρίζουμε πως το όνομα είναι η ουσία του πράγματος και το όχημα του επεκτατισμού των Σκοπίων σε πολιτιστικό και κάθε άλλο επίπεδο.

Απέναντι σ’ αυτόν τον ραγιαδισμό, ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημα του σε δύο συλλαλητήρια, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε οποιαδήποτε μορφή. Διαπιστώσαμε τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είδαμε τα απίστευτα «μαθηματικά» της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην απέλπιδα προσπάθειά της να υποβαθμίσει και να μηδενίσει τον όγκο και τον παλμό των συλλαλητηρίων. Μάθαμε τον ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης και της Ραδιοφωνίας.

Βλέπουμε βουλευτές να σέρνονται πίσω από επιπόλαιες αποφάσεις της ηγεσίας τους, μόνο και μόνο για να μη χάσουν την εύνοια της ηγεσίας ή γιατί ελπίζουν σε μια θέση … υπουργού. Δυστυχώς, επιλέγουν την καρέκλα της εξουσίας και όχι μια θέση στην καρδιά μας. Βλέπουμε πολιτικές ηγεσίες που θέλουν να ευχαριστήσουν τους συμμάχους μας παραχωρώντας την ιστορία και την ταυτότητά μας. Με ποιο δικαίωμα βγάζουν στο παζάρι των Βαλκανίων την ιστορία και τον πολιτισμό μας; Πόσο κοστολογούν, επιτέλους, το άγιο και ιερό όνομα της Μακεδονίας μας;

Σε όλον αυτόν τον πολιτικό και ηθικό ξεπεσμό, απαντάμε με αξιοπρέπεια, με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που μας αναλογεί, με αγνό και άδολο πατριωτισμό. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακηρύξαμε ως persona non grata - ως ανεπιθύμητο πρόσωπο- κάθε πολιτικό, βουλευτή ή πολιτευτή, κάθε δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα ψηφίσει ή θα ταχθεί υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας με οποιαδήποτε μορφή στην γειτονική χώρα. Δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητος στη Λαογραφική Εταιρεία και, φυσικά, στις εκδηλώσεις της.

Καλούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους της Έδεσσας, της Πέλλας, της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας να πάρουν ανάλογα ψηφίσματα. Καλούμε τους επιστημονικούς φορείς της Έδεσσας και της Πέλλας να πάψουν να σιωπούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τέλος, ζητάμε από την Ομοσπονδία των Πολιτιστικών Συλλόγων της Μακεδονίας να συμπεριλάβει στην προσπάθειά της και αυτήν την πρωτοβουλία.

Για μας η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Και η ψυχή μας δεν δωρίζεται, δεν πωλείται, δεν χαρίζεται. Αυτή η ψυχή δεν γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Το όνομα αυτό δεν μπορεί να πέσει στα χέρια κανενός πλαστογράφου της ιστορίας. Δεν μπορεί να δοθεί στα χέρια κάθε επίβουλου εχθρού που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα μάτωνε τη Μακεδονία. Αν θέλετε τόσο πολύ να δωρίσετε κάτι, δωρίστε, επιτέλους, τα προσωπικά περιουσιακά σας στοιχεία, για να δούμε τη «μεγαλοσύνη» της καρδιάς σας!!!

Για μας ξεκίνησε ένας νέος Μακεδονικός Αγώνας εξίσου σημαντικός με αυτόν των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Τότε προσπάθησαν να προσαρτήσουν τη Μακεδονία εδαφικά. Το επιχείρησαν και πάλι και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα το ξαναπροσπαθούν πολιτιστικά... Να γνωρίζετε, λοιπόν, πως η αγάπη, η γνώση της ιστορίας και η υπερηφάνεια του λαού μας, μας αναγκάζει να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τον βιασμό της ιστορικής αλήθειας. Το χρωστάμε στους αγώνες των προγόνων μας, στις θυσίες τους και στο αίμα που έχυσαν. Μα πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στα παιδιά μας. Εμείς, εδώ από τη Μακεδονία, την ακριτική Έδεσσα δεν υποχωρούμε. Αυτό ζητούμε και από τους πολιτικούς μας.

Το Δ.Σ. 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

23 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
  ΑΡΙΣΤΟ, ΜΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
  ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΙΤΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο στα μέλη του Δ.Σ της ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ..Συμφωνώ αγαπητέ Ανώνυμε (8 Φεβρουαρίου 2018-11:44 .Η ιστορική Αλήθεια προϋποθέτει -και απαιτεί- νηφαλιότητα, αντικειμενικότητά, ανυστεροβουλία, ανιδιοτέλεια, έρευνα, διασταύρωση, τεκμηρίωση, απόδειξη. Μακράν δε σκοπιμοτήτων. Και βέβαια-βάση αυτών- η επιστημονική Ιστορία οφείλει, «ουδέν το ψευδές λέγειν, ουδέν το αληθές κρύπτειν» (Τάκιτος).Αυτό κάνει εδώ και χρόνια από την ιδρυσή της η Λαογραφική Εταιρεία ..

   Διαγραφή
 2. Μπράβο σας απλά και καλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προφανως και ο πατριαρχης ειναι πλεον ανεπιθυμητος για σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣΣΣΣΣΣΣ . ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

   Διαγραφή
 4. Μπράβο παιδιά. Εκφράζετε το σύνολο των πολιτών της Πόλης και όλης της Ελλάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, σαν πολύ φόρα δεν πήρατε?...δεν μπορεί κανείς να μιλά για το σύνολο των πολιτών.......!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 5. το μυαλο σας και μια λυρα. ολους αυτους ποιος τους ψηφισε; εσεις. οταν πατε στον παραβαν θαμπωνεστε. με την ψηφο σας διαλυσατε την χωρα. τωρα φορεσατε την στολη του μακεδονομαχου και το παίζετε υπερ πατριωτες. κουνια που σας κουναγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί φοβάσαι εσύ φίλε. Μήπως είσαι κάποιος επώνυμος που το παίζεις ευκαίρως ακαίρως πατριώτης και θα ζητήσεις σε λίγο καιρό την ψήφο μας;

   Διαγραφή
  2. και παλι φιλε μου θα μας την παρει. γιατι μας αρεσει ο σανος .

   Διαγραφή
 6. Μπράβο στη Λαογραφική Εταιρεία Πέλλας και στο Δ.Σ. για το εξαιρετικό άρθρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΠΡΑΒΟ !!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΑΣ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ..ΑΝΕΠΙΘΗΜΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΟΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΡΕ.

   Διαγραφή
 8. και τι έχετε προσφέρει εσείς στον νομό πέλλας;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μείωσαν την ανεργία .....

   Διαγραφή
  2. ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ( 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 -8:38 ) ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ?? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ??

   Διαγραφή
 9. Όταν η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ τους αναγνωρίσουν με το συνταγματικό τους όνομα , μην αντέχοντας τις εθνικιστικές εμμονές και υστερίες μας τότε θα έχετε εσείς την αποκλειστική ευθύνη. Κάποτε κάποιοι εθνικά ευαίσθητοι σαν εσάς οδηγώντας τον Ελληνικό Στρατό στην Άγκυρα ή ανατρέποντας τον Μακάριο οδήγησαν την χώρα στις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές. Τι σχέση έχετε με reality politik και την διπλωματία ; Όσο για την στάση σας απέναντι στους πολιτικούς η υποκρισία σας ξεχείλισε ,Εσείς μια ζωή τους γλύφετε και τους αβαντάρετε για να πετύχετε τους σκοπού σας και τώρα τους εκβιάζετε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ. ΠΕΣ ΤΑ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Μπράβο και πάλι μπράβο για το σχόλιο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Αμστόρητοι ,φανφαρόνοι, αδαείς, πολιτικοί και πολιτικάντηδες ,εξακολουθούν να επιβιώνουν και να δηληριάζουν την ελληνική κοινωνία, με την ανοχή της δυστυχώς. Γιατί τα ελλείμματα παιδείας και κριτικής σκέψης που εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα μας οδηγούν να καταναλώνουμε περισσότερη ιστορία - από αυτήν που δεν ξέρουμε - από όση παράγουμε. Μικρόνοες ,ΚΟΝΤΌΘΩΡΟΙ ηγέτες που προωθούν τα συγκυριακά, όπως τα καταλάβαιναν, μικροκομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα, υπονομεύοντας τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

   Διαγραφή
 10. Ετσι μεγαλε. ο σανος μας ντοπαρει ανεβαζει την ανδρεαλινη, και ζουμε τον μυθο των δήθεν λαικων αγωνιστων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΕΣΥ 10,33, 7,56 ΚΑΙ 9,54 ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ REALITY SOW ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙς ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ. ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΑΡΓΟ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕς ΘΕΣΕΙς ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΡΟΛΑΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μόνο ο 10:33 Οι μαντικές σου ικανότητες συναγωνίζονται τις θέσεις στο συγκεκριμένο θέμα.Η ελλειψη επιχειρημάτων οδηγεί στην χρησιμοποίηση συνθημάτων και χαρακτηρισμών.(χεστεί , θρσσύδειλε ,εφιάλτης , γερολαδά).Οταν η διαφορετική άποψη χαρακτηρίζεται προδοτική δείχνει ξεκάθαρα μη δημοκρατικό άνθρωπο.Προφανώς θα αισθάνεσαι υπερήφανος για την ελληνική σου καταγωγή ,αναρωτιέμαι όμως πως θα αισθανότουσαν για σένα οι σρχαίοι Ελληνες του διαλόγου , του πνεύματος και της δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…