Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Παπαπροδρόμου στο Γυμνάσιο Πέλλας για ενημέρωση μαθητών σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Ως συνέχεια των δράσεων του σχολείου μας για την ενημέρωση των μαθητών στο θέμα της Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο καλέσαμε τον Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  Γιώργο Παπαπροδρόμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα. Έτσι, την Τετάρτη 21-2-2018 πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μαθητών με την παρουσία του Προϊσταμένου της ΔΔΕ Πέλλας κ. Θωμά Μπαχαράκη, του Αντιδημάρχου  του Δήμου Πέλλας κ. Νίκου Σαμόπουλου, του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας κ. Γερεμτζέ Δημητρίου, της Εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ανθής Εμμανουηλίδου και του Εκπροσώπου της Αστυνομίας Γιαννιτσών κ. Αφεντούλη Δημητρίου.

Η ομιλία επικεντρώθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν οι συνομιλίες με αγνώστους και η δημοσιοποίηση των  προσωπικών μας δεδομένων. Οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω σε ζητήματα χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στη διάρκεια της παρουσίασης, και της συζήτησης  που ακολούθησε, κρίθηκε απαραίτητη η ανάλογη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, εφόσον  -όπως πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Παπαπροδρόμου εισαγωγικά – το πρώτο σχολείο είναι το σπίτι και οι πρώτοι δάσκαλοι είναι οι γονείς μας. Το παράδειγμα που δίνουμε όλοι στα παιδιά μας τους διδάσκει τρόπους συμπεριφοράς. Καταλυτικό ρόλο παίζει η στενή σχέση γονέων και παιδιών, που γεφυρώνονται με γόνιμους διαλόγους χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης, ώστε το παιδί να ζητήσει άμεσα τη βοήθειά τους σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει στα πλαίσια των διαδικτυακών τους πλοηγήσεων.
Ενημερωθήκαμε για τον τηλεφωνικό κέντρο CYBER ALERT  της Διεύθυνσης Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188

Εντύπωση  προκάλεσε η αναφορά του κ. Παπαπροδρόμου για το τηλεφώνημα ενός ανηλίκου, ο οποίος ζήτησε βοήθεια για τους γονείς του που ήταν μόνιμα συνδεδεμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αμελώντας τη βασική φροντίδα του σπιτιού και του παιδιού τους.
Όλοι όσοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε το παιδί έχουμε την ευθύνη της Ασφάλειάς του την οποία μπορούμε να διασφαλίσουμε ενημερώνοντάς το για τους κινδύνους, δίνοντας το παράδειγμα της καλής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, δίνοντας καθημερινά ενεργό παρών στη ζωή του παιδιού, ώστε να στραφεί σε μας όταν θα παραστεί ανάγκη. 

Γυμνάσιο Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…