Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζάεφ: Δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμα


Δεν βλέπω ανάγκη για αλλαγή του Συντάγματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

"Γνωρίζετε εδώ και καιρό ότι η θέση της Ελλάδας για erga omnes περιλαμβάνει και την αλλαγή του Συντάγματος της "Μακεδονίας". Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις" σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, σήμερα, στα Σκόπια.

Όπως ανέφερε, η χώρα άλλαξε το Σύνταγμά της το 1993, τροποποιώντας σχετικό άρθρο, με σκοπό -όπως είπε- την απαλοιφή τού αλυτρωτισμού.

"Ό,τι κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι για να αποδείξουμε ότι η "Μακεδονία" δεν έχει βλέψεις -εδαφικές ή οτιδήποτε άλλες-, ότι η χώρα μας δεν έχει αλυτρωτικές επιδιώξεις και θέλει την οικοδόμηση φιλίας. Από αυτήν την άποψη, δεν βλέπω ανάγκη (για αλλαγή του Συντάγματος)" συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη χαρά του για τις φιλικές σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα και ανήγγειλε επιτάχυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

"Εντός του Φεβρουαρίου θα υπάρξει σειρά συναντήσεων. Ο χρόνος είναι λίγος, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Γνωρίζουμε την ουσία των προβλημάτων. Ελπίζω, την επόμενη κιόλας εβδομάδα να υπάρξει υπό την αιγίδα του Μάθιου Νίμιτς, συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, αφού αυτό είναι το νέο επίπεδο της διαπραγματευτικής διαδικασίας που συμφωνήσαμε" προσέθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε ερώτηση εάν η θέση για όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό προέκυψε από διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο Ζόραν Ζάεφ απάντησε ότι αυτή είναι θέση της κυβέρνησής του.

"Για την κυβέρνηση είναι αποδεκτό όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό το στηρίζω στις δικές μου προσδοκίες από τη συζήτηση που έχουμε στο εσωτερικό της χώρας, στα βήματα που κάνουμε, στη δυνατότητα εφαρμογής των πιθανών λύσεων κοκ. Εμμένουμε οπωσδήποτε στη θέση ότι η αξιοπρέπεια, η ταυτότητα είναι σημαντικά πράγματα. Είμαι πεπεισμένος ότι η "Μακεδονία" μπορεί. Με συναίνεση επ΄ αυτού του ζητήματος, προς όφελος του μέλλοντος, προς όφελος της προοπτικής για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τη συναίνεση για τις μελλοντικές λύσεις, με τη συναίνεση των κρατικών θεσμών, των πολιτικών κομμάτων, συγκυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων μαζί. Προς όφελος της επιτυχίας της διαδικασίας δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Πιστέψτε ότι γνωρίζουμε απόλυτα τι είναι εφικτό, τι είναι επιτρεπτό και μέχρι πού πρέπει να προχωρήσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση σε αυτό το φλέγον, 25ετές πρόβλημα, όχι όμως με κάθε τίμημα" σημείωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Δεν φταιει ο Ζαεφ. Τη δουλεια του κανει. Οι δικοι μας τι κανουν; Αποκαλεσε τα Σκοπια τοσες φορες Μακεδονια και οι δικοι μας τον ακουν. Φιλοτιμο δεν εχετε κυριοι; Αριστερα αμερικανακια ! Επαναστατες της πλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝ ΚΛΟΠΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη άλλο θα ακούσουμε έλεος πια θα βρεθεί κάποιος να σηκώσει το ανάστημα της Ελλάδας σε όλα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΔΕΙΣ.
      ΕΙΜΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΖΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΕΙΝΑΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΑ 400 ΕΤΣΙ.ΤΙ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!!! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΔΑΦΗ, Η FYROM ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΔΑΦΗ, Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΔΑΦΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛ.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.