Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρθρο δημότη Έδεσσας: Με ευθύνη του κ.Γιάννου το ΔΣ μετατρέπεται σε "ρωμαϊκή αρένα"


Η Δημοτική Αρχή λόγω των αδέξιων πολιτικών της χειρισμών σε μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να την πιέζει πολιτικά αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της. Έτσι επιτελεί τον ρόλο της θεσμικά κάνοντας πολιτικές τοποθετήσεις με επιχειρήματα περιμένοντας ουσιαστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο. Ο κ. Γιάννου όμως κατά την προσφιλή του τακτική όταν στριμώχνεται πολιτικά, εξαιτίας της ένδειας των επιχειρημάτων του αποκρούει την μπάλα στην εξέδρα και επιδίδεται πότε σε κυνήγι μαγισσών και πότε με οξύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Στη περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιτέθηκε φραστικά για πολλοστή φορά στην άλλοτε στενή του συνεργάτη ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλο κ. Ταμβίσκου. Στην απέλπιδα προσπάθεια του ο κ. Γιάννου να πλήξει την πολιτική του αντίπαλο απαντώντας στις αιτιάσεις που πραγματοποίησε η πρώτη σε προηγούμενο συμβούλιο της αντέτεινε χαρακτηριστικά: <<Έχω ράμματα για την γούνα σου>>. Ακόμα περισσότερο είχε οξύνει το κλίμα και ο κ. Μουράτογλου σε προηγούμενη συνεδρίαση όπου σε αρκετά έντονο ύφος της ανέφερε: << Ξανά μίλα και θα δεις>>!!!

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή που οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου; Με αποκλειστική ευθύνη των Διοικούντων το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι οδηγείται στην απαξίωση από την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους. Και αυτό γιατί όταν οι πολίτες βλέπουν τους τοπικούς άρχοντες να ασεβούν στους θεσμούς πώς να έχουν εμπιστοσύνη μετά στην αυτοδιοίκηση που αποτελεί κατεξοχήν κοινό τόπο συναίνεσης; Ο κ. Δήμαρχος ως δημόσιο πρόσωπο οφείλει να δέχεται την κριτική όσο σκληρή και αν είναι όσο και αν δεν του αρέσει χωρίς να απαντά με εκφράσεις που δεν τιμούν τον θεσμικό του ρόλο και πρέπει να είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Ακόμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ πότε επιτέλους θα επιβάλει την τάξη και θα μετεξελιχθεί από Πρόεδρος της πλειοψηφίας σε Πρόεδρο όλων των συμβούλων;

Είναι αντιληπτό της πάσης ότι μεταξύ όλων των άλλων πολιτικών της αποτυχιών, η Δημοτική Αρχή μετρά ακόμα μια, αυτή της διολίσθησης του αυτοδιοικητικού λόγου. Έτσι έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο υπό των φόβο απώλειας της εξουσίας στις επόμενες εκλογές και επιτίθεται φραστικά σε όποιον διαφωνεί με τις πολιτικές της με κραυγές και ακραία ρητορική.

Συμπερασματικά ως ενεργός πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω σε όλους τους τόνους τη θεσμική εκτροπή που συντελείται και να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό και αποτροπιασμό για το που οδηγείται η πόλη μας. Ας μην επιτρέψουμε άλλο σε αυτή τη Διοίκηση να κάνει ότι θέλει δεν αξίζει για την ποιότητα και το ήθος των πολιτών αυτής της πόλης να διοικεί αυτή η παράταξη.

Αξίζουμε καλύτερα. Ευελπιστώ αν ξανά συμβεί ανάλογο περιστατικό σε οποιονδήποτε σύμβουλο η αντιπολίτευση να αποχωρήσει σύσσωμη και να καταδικάσει το γεγονός. Ας μην δώσουμε άλλο χώρο και πολιτικό άλλοθι σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε <<Αρένα>> . Τέλος ως πότε θα ανεχόμαστε αυτό το θεσμικό παραλήρημα του Δημάρχου; Ενεργοποίηση χθες για να απομονώσουμε τέτοια φαινόμενα ως κοινωνία.

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Νροπή σου κατά λάθος Δήμαρχε να τρομοκρατείς δημοτικούς συμβούλους, η δικαιοσύνη δεν βλέπει τα δημοτικά συμβούλια, φαντάσου το παρασκήνιο σου και πως φέρεσαι σε απλούς δημότες. Το έκανες και στο προηγούμενο με τον Τσιβόγλου, τσάμπα μάγκας, έβγα στο δρόμο χωρίς την εξουσία σου να δεις την αξία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΠΤ ΤΙΚ ΤΑΚ ΤΙΚ ΤΑΚ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΔΝ ΓΥΡΝΑ!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΦΕΥΓΑΑΑΑΑ
    ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΛΛΟΙ 10 ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το κακό στο χειρότερο. Από τον ταμειακό ελλειματία στον κραυγάζοντα και φωνασκώντα δήμαρχο. Πιο κάτω, απλά δεν υπάρχεις σαν πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφη προχώρα μπροστά. Όλοι στην Έδεσσα και στα περίχωρα γνωρίζουμε το ήθος και την τιμιότητά σου. Αυτά είναι που δεν μπορούν με τίποτε να παλέψουν. Όσο και αν προσπαθούν να σε μειώσουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να πέσουν στον ίδιο λάκκο που έσκαψαν για σένα. ο Χρυσός και ο τενεκές διαφέρουν σε όλα και έχουν μεγάλη διαφορά βάρους και αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΛΟ. ΕΣΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ. Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑΚΗΡΙ. Ο ΣΟΝΤΡΑΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΩΔΩΝΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗ. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΤΕ. ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΝ ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aν εχεις κατι για την ταμβισκου να βγεις και να το πεις και να αφησεις τα μισολογα. Αν νομιζεις οτι με τη βοηθεια του σωντρα θα παραμεινεις στην εξουσια γελιεσαι. Ο κοσμος σας σιχαθηκε ολοι ειστε απο 5 τετραετιες και χορτασε ο λογαριασμος σας μισθο. Τα ιδια ισχυουν και για το φαρμουζη. Φτανει ρε φτανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ταμβίσκου είναι ένοχη, παραιτήθηκε από την χειρότερή δημοτική αρχή όχι της Έδεσσας αλλά ίσως σε όλη την Ελλάδα, που είμαι σίγουρος για αυτό. Αυτό δεν θα της συχωρέσει ποτέ. Δυο χρόνια περάσαν και ακόμα τον πονάει. Λυπάμαι για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που είναι και νομικός, αλλά και όπως πολύ σωστά λέει ο Βαγγέλης την άλλη φορά πρέπει όλο το δημοτικό συμβούλια να αποχωρήσει. Κύριε Σόντρα δεν αποχωρούμε μόνο όταν προσβάλουν τα συμφέροντα μας, τα παντελόνια τελικά τα φορά μια γυναίκα που αφήσατε κοιτώντας με ανοιχτό το στόμα, να την προσβάλει ένας επικίνδυνος μετανάστης από τη ΣΤΕΝΗΜΑΧΟ.

      Διαγραφή
    2. φιλορυσαφουλη να τον αφησεις το φαρμουζη στην ησηχια του και να μην τον πιανεις στο στομα σου. δε σε χαλασε ο ψηλος απο τους λυκους ε? πεταξε το πουλακη οπως και πολλοι αλλοι που δεν εχεις παρει χαμπαρι!

      Διαγραφή
  7. Όχι απλά τους συχάθηκε 7,10, αλλά πλέον γνωρίζει πολύ καλά τι παίζει. Ο Σόντρας δίπλα του να τον στηρίζει εδώ και τόσα χρόνια χωρίς να κάνει αντιπολίτευση, ως εκδούλευση για να πέσει στα μαλακά με το γνωστό του θέμα. Η εμμονή του να χρησιμοποιεί σε θέσεις κλειδιά τα ίδια πρόσωπα που χρησιμοποιούσε και ο Σόντρας έκανε τους εδεσσαίους να ξυπνήσουν. Η αγκαλιά της Μαρούλας με τον Κωστάκη λέει πολλά. Η χρησιμοποιήσει του ιδίου προσώπου στην ΔΗΚΕΔΕ και στους Καταρράκτες εδώ και χρόνια λέω ακόμη περισσότερα. Να μην συνεχίσω. Ο κοσμάκης δε μασάει χόρτο πλέον Γιάννου και Σόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΦΑΡΜΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Η ΕΦΗ ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΤΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο φαρμουζης ειναι πιο παλιος απο σωντρα δασκαλου. Η εφη χωραει μαζι του ο μικρος οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Έφη είναι η αυριανή δήμαρχος. Ο Γιάννου για αυτό της επιτέθηκε για άλλη μια φορά προχθές στο δημοτικό συμβούλιο. Όλοι ξέρουν ότι είναι πεντακάθαρη και αξίζει. Επιτέλους ένας καθαρός στη δημοτική αρχή. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί καθαρή διαχείριση τα του δήμου εκτός από την Έφη. Όσοι την ξέρουν είτε λίγο είτε πολύ εκτιμούν αμέσως την αξία της, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας για κάποιον που είναι σε τέτοια θέση και όμως δεν έχει καβαλικέψει το καλάμι. Αυτό φοβούνται Γιάννου Σόντρας Ρυσάφης και λοιποί. Άλλωστε είναι η μόνη που ακούγεται και στα δημοτικά συμβούλια με ερωτήσεις που κολάνε στον τοίχο Γιάννου και Γκιούρο. Όσοι ήμαστε εκεί βλέπουμε τί παίζει και γιατί προσπαθούν να τη φιμώσουν. Γιατί είναι καθαρή και λέει αλήθειες που τσούζουν. Βαγγέλη δίπλα της, μαζί της. Καθαρούς και τίμιους χρειάζεται ο τόπος για να βγει από τη μιζέρια η Έδεσσα και ο δήμος.

      Διαγραφή
  10. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κοινή ταύτιση απόψεων με την έφη πολύ περισσότερο με τον φαρμουζη...σιγουρα φαίνεται να υπερασπίζεται το δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψη του χωρις να δέχεται bullieng από το βλάχοδημαρχο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.