Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή "Ιων Δραγούμης" στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου «Ίων Δραγούμης» Έδεσσας στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα. Μέλη του Συλλόγου και άλλοι πολίτες της περιοχής μετακινήθηκαν με λεωφορείο που ναυλώθηκε ειδικά για το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, και βροντοφώ-ναξαν μαζί με το τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Έλληνες που ήταν εκεί, ότι ο Ελληνισμός δεν παραχωρεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας σε κανέναν.

Μετά από την επιτυχημένη αυτή δράση, θα ήθελα, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβου-λίου του Συλλόγου, να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην οργανω-μένη αυτή μετάβαση στην Αθήνα, αγνοώντας την όποια ταλαιπωρία. Η ηρωική τους αυτή πράξη ήταν έμπρακτο δείγμα της αγάπης τους για τη Μακεδονία και τα δίκαια του Μακε-δονικού Ελληνισμού. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο για τη συνεργασία που αναπτύξαμε ως προς την οργάνωση της καθόδου στην Αθήνα.

για το Δ.Σ.
Πριβαρτιτσάνης Πέτρος
Πρόεδρος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. μΕ αφορμη τις διαπραγμευσεις για την ονοματοδοσια της γειτονος χωρας εενεκυψαν και αλλα θεματα,οικονομικης ,πολιτιστικης φυσεως ,πως π.χ. το δικαιωμα παραγωγης του πολυ γνωστου "μακεδονικου χαλβα"! τελικα ποιος θα τον παραγει ,η FYROM,η η Ελλας,; Ηδη οι Τουρκοι κερδισαν τα πνευματικα δικαιωματα του Καραγκιζη ,λογω της γλωσσικης -τουρκικης ετοιμολογιας του επιθετου και τωρα ζητουν και τα πνευματικα δικαιωματα του μπακλαβα και του " σουτζουκ λουκουμ",οι Ελβετοι ,οι Καναδοι ζητουν να παραγουν το τυρι "φετα" ! θα απεμπολησουμε τα δικαιωματα της πολιτιστικης-μαγειρικης μας κληρονομιας ; δεν θα εκχωρησουμε στους βαρβαρουςμας τον πολιτισμο μας! τι εχουν να προτεινουν οι εκπροσωποι του πολιτικου κοσμου ,της εκκλησιας που μετειχαν στα πανδημα συλλαλητηρια; δεν ειδαμε ουτε ενα πανο που να αναγραφει " πισω Σκοπιανοι ! ο Μακεδονικος χαλβας ειναι δικος μας " τελικα το μονο που θα κρατησουμε και θα διαφυλαξουμε λογω καθαρα ελληνικης γλωσσικης ετοιμολογιας, αλλα και νοοτροπιας ειναι η λεξη "μαλακας" ! δεν προκειται να μας το αμφισβητησει και να ζητησει κανενας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δεν καταλαβαίνεις;;; Όταν φωνάζουμε για το όνομα, εννοούμε και όλα τα παρελκόμενα πίσω από αυτό. Χάνεις το δίκιο σου όμως με το να ευτελίζεις τη διαμαρτυρία μας. Το όνομα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εσύ ήσουν σε κάποιο συλλαλητήριο να σηκώσεις το πανό που μας κατηγορείς ότι δεν σηκώσαμε; Όσο για τη λέξη "μαλάκας", είναι αλήθεια ότι όσο υπάρχουν τέτοιες ρηχές απόψεις σαν τη δική σου, τόσο θα εξακολουθούμε να είμαστε αποκλειστικοί ιδιοκτήτες αυτής της λέξης.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου καλέ 7,48μμ Συγνώμη αλλά έχεις μπερδέψει το σώβρακο με τη γραβάτα. Άλλο πράγμα η ονοματοδοσία ενός όψιμου κρατιδίου προιόν της διάλυσης ενός μεγάλου κράτους αυτού της Γιουγκοσλαβίας και άλλο ο επιθετικός προσδιορισμός ενός αντικειμένου χαλβάς, κασέρι, κλπ κλπ πχ Μακεδονικός Χαλβάς. Επειδή ο Όρος Μακεδονία είναι συνυφασμένος με το ελληνικό στοιχείο είναι κλοπή, υφαρπαγή για δημιουργία μιας νέας εκ του μηδενός ιστορίας χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομα περιοχής της γειτονικής σου Χώρας. Τώρα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εκ μέρους του ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών που παρευρέθηκαν και όλων των συγγενών και φίλων τους που έχουν την ίδια θέση για τον επιθετικό προσδιορισμό που μας προσάπτεις πχ Μαλάκας Νίκος, μαλάκας Πέτρος, μαλάκας Γρηγόρης, πάντως να ξέρεις ως όνομα ""ΜΑΛΑΚΑΣ"" ΔΗΛΑΔΉ μόνο εσένα και ελάχιστους συνονόματούς σου "Μαλάκες" δηλαδή που τρέχετε στρατευμένοι πίσω από ένα κομματικό μηχανισμό που πνέει τα λοίσθια.Ξύπνα, βάλε το χέρι στην καρδιά σου γιατί είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ και όχι στην τσέπη σου.....

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.