Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας


Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, στις  14 Φεβρουαρίου 2018, στην Αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, Φλωρίνης 4 οι ακόλουθες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας:
-Βραβεύθηκαν επτά (7) νέες τρίτεκνες μητέρες, μέλη του συλλόγου,
-Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου, με δύο φλουριά(δύο επιταγές για αγορά τροφίμων από το υπερκατάστημα Κωνσταντινίδη).
-Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2016-2017 και
-Εκλέχθηκαν το παρακάτω νέο Δ.Σ., η Ε.Ε. και οι Αντιπρόσωποι στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
·ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ           ΠΡΟΕΔΡΟΣ
·ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ     ΛΑΖΑΡΟΣ             ΑΝΤΙΠΡΟΔΡΟΣ
·ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ    ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
·ΒΑΣΙΛΑΚΗ       ΒΑΣΙΛΙΚΗ                  ΤΑΜΙΑΣ
·ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ           ΜΕΛΟΣ
·ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΡΙΑ                                ΜΕΛΟΣ
·ΤΣΟΥΡΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ             ΜΕΛΟΣ

Αντιπρόσωποι στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων
· Βασιλάκη Βασιλική
· Γηρέας Δημήτριος
· Πουρτουλίδης Σταύρος

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
· Γηρέας Δημήτριος
· Γατσούλης Ιωάννης
· Μπακίρτσης Χρήστος
Την εκδήλωση χαιρέτισαν: Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης Αλμωπίας, εκ μέρους της Αν. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Πέλλας ο περιφερειακός Σύμβουλος Ζέρζης Πέτρος και ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πέλλας Αποστολίδης Αθανάσιος.
Ευχαριστούμε τα μέλη που συμμετείχαν και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων.
Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους Δήμους Εδέσσης και Σκύδρας, στο ΚΤΕΛ ΑΕ Πέλλας, στους επιχειρηματίες/επαγγελματίες και εκπαιδευτικά κέντρα που υποστηρίζουν τον σύλλογό μας.
Στο τέλος εγκρίθηκε και το παρακάτω ψήφισμα. Με μέριμνα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα αποσταλεί: Στους Δήμους Εδέσσης και Σκύδρας, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητος Πέλλας, στις Πολιτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, , στο Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠ. ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 58200 Έδεσσα Τηλ.:6944161115 e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr
                                                                               Έδεσσα 14 Φεβρουαρίου 2018
Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στην Έδεσσα ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:
                                                                  Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης για ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας. ΜΙΑ ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ 120000 ΑΤΟΜΩΝ εντός έξι(6) ετών ΧΑΘΗΚΕ!!! και η αρμόδια Υπουργός αδιαφορεί. Η Πέλλα συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα δυσμενέστερα δημογραφικά δεδομένα. Η ΠΗΓΗ στερεύει. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών ανήλθε σε 14,3% του συνολικού πληθυσμού, και στο 21,4% του πληθυσμού 65 ετών και άνω. Και με αυτά τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται. Ημίμετρα και μόνο ημίμετρα. Η υπογεννητικότητα(σήμερα 0,95 τέκνα/ελληνίδα γυναίκα) σε συνάρτηση της γήρανσης του πληθυσμού είναι η ΒΑΣΙΚΗ αιτία της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα και δεν υπάρχει δημογραφική πολιτική. Την Συνταγματική επιταγή (παραγρ.5 του άρθρου 21) για σχεδίαση δημογραφικής πολιτικής κατάφωρα την παραβιάζει η Κυβέρνηση και μάλιστα απάλειψε από τις αρμοδιότητες του Υπ. Εργασίας την υποχρέωση για δημογραφική πολιτική(ΠΔ.134/2017).
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ή ΤΜΗΜΑ Ή ΕΣΤΩ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΕΠΑΙΝΟΣ, στην Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φωτίου που διέγραψε τις ενοχλητικές λέξεις και απέκλεισε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από το ένα και μοναδικό επίδομα που έχει απομείνει. Το επίδομα παιδιού. Τα μέτρα των Μνημονίων έχουν πλήξει με σφοδρότητα τις οικογένειες με παιδιά και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και τρίτεκνες και έχουν αποκλεισθεί από τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας με τα απαράδεκτα κριτήρια που έχει θεσπίσει το Υπ. Εργασίας.
Αξιότιμοι κκ της Κυβέρνησης:
Γιατί δεν υλοποιείτε τις προτάσεις του Ομοφώνου Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους; Γιατί αδιαφορείτε στην συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού;
Η στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων σε ποιό ανθρώπινο δυναμικό θα στηριχθεί;
Συνεχίζουμε να το φωνάζουμε ότι οποιαδήποτε μέτρα και αν λάβετε που σχετίζονται με περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα εάν δεν λάβετε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Ποιό σύστημα θα επιβιώσει όταν η σχέση παραγωγικών ηλικιών/εξαρτώμενο πληθυσμό είναι κάτω του συντελεστή 2;
Ενθυμείσθε το δημογραφικό πρόβλημα ΜΟΝΟ όταν είναι να θεσμοθετήσετε μνημονιακά μέτρα και όταν πλησιάζουν οι εκλογές.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
-Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους. Δεν υφίσταται σοβαρό οικονομικό κόστος. Το παραδέχθηκε και η Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κα Φωτίου στην Βουλή των Ελλήνων.
-Κατάργηση των μέτρων που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εις βάρος των οικογενειών με παιδιά και ιδιαίτερα των πολύτεκνων και τρίτεκνων.
-Επαναφορά των επιδομάτων, προτεραιότητα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (ΤΕΒΑ),αποκατάσταση της αδικίας για τις μετεγγραφές, αύξηση εισοδηματικού ορίου για το ΚΕΑ.
Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν τα κόμματα εξουσίας ότι το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί το υπ' αριθμ.1 εθνικό μας πρόβλημα, βόμβα στα θεμέλια του Κράτους που έχει εκραγεί;
Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.