Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας (φωτο)

Τελέστηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική δομή, που έχει ως στόχο την πληροφόρηση στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, την υποστήριξη των πολιτών για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα και την ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ. Θεοδώρα Τζάκρη και κ. Γιάννης Σηφάκης, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λάκης Βασιλειάδης, κ. Μαρία Ζωγράφου, κ. Μαρία Καράμπελα και κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, κ. Στέφανος Αβραμίκας, κ. Χρήστος Χουρσόγλου, κ. Γιάννης Ρώσσης και κ. Γιώργος Γούδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Πρόεδρος της Αριδαίας κ. Γρηγόρης Ταρασίδης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας κ. Στέλλα Φωτοπούλου, ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Γιάννης Μπίνας, εργαζόμενοι του Δήμου Αλμωπίας, ωφελούμενοι πολίτες κ.α.
Προηγήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο, ενώ αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Κοινότητας, όπου στεγάζονται και τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο τα Λουτρά Πόζαρ, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης και έμεινε κατάπληκτος από τις ομορφιές και τις δυνατότητες ανάπτυξης που κρύβει αυτός ο ευλογημένος τόπος.
Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της κ. Αηδονά ως Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, η οποία βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα και στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου, έχοντας φυσικά στο πλευρό της τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ποιες είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμωπίας”;

Το Κέντρο Κοινότητας στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

• Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη

Πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο

Υποστήριξη των πολιτών για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα
Ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που υπάρχουν στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων : α) σε υπηρεσίες απασχόλησης για την ένταξη σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια και θέσεις εργασίας, και β) σε αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Συνεργασία με την τοπική αγορά με στόχο την ένταξη των ανέργων.

Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

- Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης
- Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας
- Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο
- Δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
- Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού.

Ποιοι ωφελούνται από τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας;

Πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασης του Κέντρων Κοινότητας και κατά προτεραιότητα:
- Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
- Οι ωφελούμενοι του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”
- Μακροχρόνια άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
- Άτομα με αναπηρίες
- Μετανάστες
- Και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Τι δικαιολογητικά πρέπει να έχω για να μπορέσω να εξυπηρετηθώ από το Κέντρο Κοινότητας;
Ανάλογα για ποιο λόγο επισκέπτεστε τη δομή πρέπει να έχετε τα σχετικά έγγραφα μαζί σας , διαφορετικά τα στελέχη της δομής θα σας ενημερώσουν προκειμένου να τα προσκομίσετε.

Που στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας;
Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο 1ο χιλιόμετρο Αριδαίας Τσακώνων (στον κυκλικό κόμβο Λουτρακίου Τσακώνων)

Ποιες ημέρες και ώρες λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 και για το κοινό 08:00 – 15:00

Ποιος θα με εξυπηρετήσει στο Κέντρο Κοινότητας;

Το Κέντρο Κοινότητας είναι στελεχωμένο με έναν Κοινωνικό Λειτουργό και έναν Ψυχολόγο.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Μπινο για φωτο είσαι μόνο για τίποτα άλλο! Συρία έκανες την αριδαια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι δώστε επιδόματα όχι δουλειά λόγια λόγια λογια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έπρεπε να έρθει ο Τζίτζι για να βγάλουν μηχανήματά να καθαρίσουν τα χώματα απο τους δρόμους να μην λιμνάζουν τα νερά.
  Τώρα που σχεδόν ο χειμώνας πέρασε.
  Έπρεπε να έρθει για να δείξουν οτι δουλεύουν, έστω και κάνοντας μισή δουλειά αφού μονο τα εξυσαν δεν τα πήραν και σε λίγο καιρό πάλι τα ίδια θα έχουμε στους δρόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευτυχώς απουσίαζε ο Μητροπολίτης. Η θεσμική Εκκλησία καλά θα κάνει να "ξυπνήσει" επιτέλους και να σταθεί στο ύψος που αρμόζει η υψηλή της αποστολή, που σίγουρα δεν είναι οι κορδέλες και η επισφράγιση απαράδεκτων ενεργειών των πολιτικάντηδων που έφεραν τον τόπο στο χάλι αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…