Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας Νικόλαος Γκοτζαμάνης μαζί με τον Αν. Γενικό Γραμματέα Χρήστο Τόπκα και τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Γιάννη Σηφάκη ο οποίος μας συνόδευσε σε όλα στα ραντεβού μας επισκεφτήκαμε στην Αθήνα το Υπουργείο Εργασίας, τον ΣΕΠΕ, τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Υγείας.

Στο Υπουργείο Εργασίας συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη στον οποίο ανέφεραν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας της περιοχής μας και για αυτόν τον λόγο ζήτησαν προτεραιότητα στα διάφορα προγράμματα που στόχο έχουν να καλύψουν την ανεργία.

Ζητήσαμε να γίνει αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων ( νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης ).

Ζητήθηκε η επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ότι υπάρχει σχεδιασμός για επανασύσταση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας με διαφορετική μορφή αλλά πρέπει πρώτα να γίνει ξεκαθάρισμα των εκκρεμοτήτων αυτών των οργανισμών (π.χ. δάνεια του πρώην ΟΕΚ). Ζήτησαν επίσης την επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Έπειτα συναντήθηκαν με το στέλεχος της Γεν. Γραμματείας κ. Μάριο Μουζάλα ο οποίος ανέφερε ότι θα έρθει στην Έδεσσα μαζί με τον κ. Ανδρέα Νεφελούδη και θα κάνουν ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συναδέλφων μας δικαιούχων παροχών (σπίτια, δάνεια) του τέως ΟΕΚ. Επίσης θα αναφερθούν και στην ρύθμιση των δανείων που έχουν παρθεί και μέσω τραπεζών.

Κατόπιν επισκέφτηκαν το Υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με την κ. Μαρία Βαμβουρέλλη υπεύθυνη του γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθου. Ζήτησαν την επάνδρωση από γιατρούς των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας καθώς και την συντήρηση των κτιρίων που στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας και κυρίως της Αριδαίας που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Πάνω στα θέματα αυτά ενημερώθηκαν ότι τα κτίρια των Κέντρων Υγείας θα μπούν σε πρόγραμμα για την συντήρηση τους και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα στο οποίο θα προσληφθούν 450 γιατροί πανελλαδικά στα Κέντρα Υγείας και από αυτούς θα καλυφτούν οι ανάγκες των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας. Επίσης αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού. Στο σημείο αυτό ρώτησαν τι γίνεται και με τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείο Έδεσσας και πήραμε την διαβεβαίωση από τον κ. Σηφάκη και την κ. Βαμβουρέλλη ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Η επόμενη επίσκεψη ήταν στο ΣΕΠΕ όπου συναντήθηκαν με το στέλεχος κ. Παναγιώτη Κορφιάτη και ζήτησαν την επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας. Ο κ. Κορφιάτης διαβεβαίωσε ότι το τοπικό ΣΕΠΕ Ν.Πέλλας θα στελεχωθεί με 3 άτομα.

Κατόπιν επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ και συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Τάσο Πεχλιβανίδη. Εκεί ανέφεραν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι του οικισμού Έδεσσα 4 και του οικισμού Κλεισοχωρίου με τα σπίτια τους.

Επίσης τον ενημέρωσαν για την ανεργία της περιοχής μας και ζήτησαν περισσότερα επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους. Επανέφεραν το θέμα της ίδρυσης σχολής ΟΑΕΔ ή παραρτήματος, πράγμα που είχε ζητηθεί και παλιότερα από την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας. Η απάντηση ήταν ότι θα εξεταστεί το θέμα και μετά θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΟΑΕΔ.

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας
Ν. Γκοτζαμάνης             Ε. Δημητριάδης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…