Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Τοπίο στη σκόνη ή μια σκονισμένη πολιτεία


Πρώτα - πρώτα να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Οι προθέσεις μου είναι πέρα για πέρα καλοπροαίρετες και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης απέναντι σε κανέναν.

Κάθε έργο που σχεδιάζεται και πραγματοποιείται στην Αλμωπία, είναι καλοδεχούμενο, ποσό μάλλον αυτό του νέου αποχετευτικού δικτύου της έδρας του Δήμου μας, της Αριδαίας. Έργο που η χρησιμότητα του είναι βέβαιο ότι θα λύσει προβλήματα τόσο λειτουργικά, όσο και περιβαλλοντικά.

Όμως τι γίνεται όταν ανακύπτουν προβλήματα ως απόρροια της κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου υποδομής;

Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου αλλά και ως επαγγελματίας και ως μόνιμος κάτοικος Αριδαίας, δεν μπορώ να μην εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου γι αυτό που στο σύνολο τους βιώνουν οι συνδημότες μου. Δυσαρέσκεια βεβαίως που πηγάζει από παραλήψεις είτε του αναδόχου του έργου, είτε της δημοτικής μας αρχής.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις, σε μόνιμη βάση, μέχρι να "ρίξουν" άσφαλτο στα σημεία που ήδη έχουν σκάψει;

Είναι φανερό ότι οι κάθε είδους μετακινήσεις για όλους είναι μια περιπέτεια από τα βαθουλώματα και τα εξογκώματα που δημιουργούνται στο οδόστρωμα. Για τους πεζούς κάθε ηλικίας μονίμως ενεδρεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. Τα κάθε είδους τροχοφόρα εκτός από τις ζημιές που υφίστανται, κινούνται στους δρόμους με ελιγμούς, με το βαθμό επικινδυνότητας να είναι στα ύψη. Στα σπίτια και στα καταστήματα η σκόνη εγκαθίσταται και δύσκολα φεύγει.

Πρωτίστως όλοι οι κάτοικοι της Αριδαίας αλλά και κάθε επισκέπτης, υφίσταται το μαρτύριο της σκόνης στα μάτια. Όμως το μέγιστο πρόβλημα με τη σκόνη είναι αυτό της εισπνοής, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, με τις αλλεργίες και τα προβλήματα που δημιουργεί ‘η θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα στο αναπνευστικό σύστημα.

Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα σε φορείς της πόλης μου. Όπως στον Εμπορικό Σύλλογο, σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, στην Ιατρική Κοινότητα, σε Συλλόγους Γονέων, να στείλουν έστω μια επιστολή διαμαρτυρίας που να έχει τη μορφή παρακίνησης προς τη Δημοτική μας Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας στις ελάχιστες ενέργειες, ώστε να ομαλοποιηθούν και να καταβρέχονται σωστά όλοι οι δρόμοι, μέχρι την τελική αποκατάσταση του.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ - ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. "Τα παράπονα στο Δήμαρχο που δεν καταβρέχει" που λέει κι ο Ζίκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που κατάβρεξε εχθες τι έγινε?
      Εκεί που έριξαν νερό λάσπη.
      Οπου δεν έριξαν σκόνη.
      Γιατί?
      Γιατί ο εργολάβος βρήκε την τζάμπα άμμο απο το ποτάμι, που δημιουργεί σκόνη, που δημιουργεί λάσπη όταν την κατάβρέχουν ,που την παιρνει η βροχή όταν βρέχει και δημιουργούνται τρύπες και λακούβες.
      Όσο για την αποκατάσταση ευκαιριακη και με πασαλειμα οπου πέρασαν (δρόμος κέντρου υγείας)
      Χειρότερα απ οτι ηταν πριν με τις γνωστές καθιζήσεις κλπ.
      Για την υπόλοιπη αποκατάσταση των δρόμων πρέπει να κανει ζέστη ( λένε )
      Δηλαδή μονο εδώ γίνονται έργα η μονο εδώ κανει κρύο?
      Στην γέφυρα εξω απο την Έδεσσα ( ριζάρι ) γιατί ρίχνουν άσφαλτο?
      Όσες επιστολές και να στείλουμε ο δήμαρχος αυτό που ξέρει αυτό θα κάνει.
      Αρα περαστικά μάς .
      Μονο αγωγές θα τον κάνουν να ιδρώσει

      Διαγραφή
  2. Ησυχία... ο δήμαρχος κοιμάται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά μόλις διορθώσουν τους δρόμους και αν θα έρθει η σειρά να αλλάξουν τους σωλήνες του νερού που είναι από αμίαντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σσσσσσσσσ....... Ο δήμαρχος με το τσιράκι του φωτογραφίζονται. Ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσο πιο καλες μερες να τους κανει δηλαδη για να βγουν και να κλεισουν τρυπες που οι ιδιοι τους εχουν ανοιξει δεν υπαρχει ουτε ενας δρομος απ τον οποιο να περασεις και να μην σκεφτεσαι "μακαρι να μην ερχεται αμαξι,για να περασω απο εκει που δεν εχει λακουβες" δεν υπαρχει ουτε μισος δρομος που να οδηγεις και να μην νομιζεις οτι εισαι μεσα σε βαρκα απο το πανω κατω.
    Καλα τα εργα και καλοδεχουμενα εννοειται, αλλα καπως πρεπει και να διορθωθει αυτη η κατασταση. Κανουμε υπομονη δεν μιλαμε γιατι σκεφτομαστε οτι γινονται για καλο, αλλα μεχρι ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" Κε ΜΠΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω θελω να σχολιασω κατι,ολα οσα λετε πιο πανω ειναι πολυ σωστα φυσικα και τα λεω καιρο τωρα.ενας γνωστος πανελληνιος απο την πολη μας ,της τεχνολογιας και του ιντερνετ,ειχε ανεβασει 3 βιντεο στον λογαριασμο του στο facebook για το χαλι της πολης της Αριδαιας,βριζοντας και απειλοντας την δημοτικη αρχη.μετα απο δυο με τρεις μερες τα διεγραψε,τι εγινε,τοση ηταν η ...επανασταση του η τα βρηκε με τον δημαρχο;μηπως διορθωθηκαν ολα τα ασχημα και κανω λαθος τελικα;αυτοι ειμαστε και αυτη η δημοτικη αρχη και κυβερνηση γενικα μας αξιζει.οσοι εχουν μια καποια δυναμη και τους διαβαζει η τους ακουει πολυς κοσμος,ειναι μαλλον σαλλιγκαρια οπως ειπε και ενας πιο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.