Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την παρέμβαση των αρχών για το νερό ζητούν οι οικιστές του Παλαιού Αγ. Αθανασίου


Δεύτερη αγωγή σε βάρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας κατέθεσαν μέσα σε λίγους μήνες οι οικιστές του Παλαιού Αγ. Αθανασίου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι καλούνται να πληρώσουν για ακατάλληλο και μη επαρκές νερό του παραδοσιακού και τουριστικού χωριού της ΠΕ Πέλλας. Η ΔΕΥΑ Έδεσσας από την πλευρά της απορρίπτει τις αιτιάσεις των οικιστών και προγραμματίζει έργα για τα οποία αναζητεί χρηματοδότηση.

Στην εκπομπή «Πέριξ» της TV100 ο Πρόεδρος του Οικιστικού Συλλ. Παλαιού Αγ. Αθανασίου Ανδρέας Πολίτης και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας Αικ. Ζδρου «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» για το πρόβλημα της υδροδότησης στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο αλλά και για τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν για το νερό, το οποίο όπως ισχυρίζονται δεν χρησιμοποιούν λόγω λάσπης και ακαταλληλότητάς, που έχει αποδειχτεί και από αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν γίνει. Οι οικιστές μάλιστα ζητούν μετ΄ επιτάσεως το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας. Όπως ισχυρίζονται, δεν μπορεί να χρεώνεται και μάλιστα τεκμαρτώς, χωρίς μετρητές ή υδρόμετρα νερό που -κατά κοινή ομολογία- δεν υπάρχει και όταν υπάρχει ή δεν είναι πόσιμο για μεγάλες περιόδους ή δεν φθάνει γιατί, όπως δήλωσε η πρόεδρος της επιχείρησης επαρκεί για 500 άτομα ή δεν μπορεί να ελέγχεται τακτικά από την ΔΕΥΑ για την ποιότητα και ποσότητά του.

Παράλληλα, οι οικιστές ζητούν να διερευνηθεί η υπόθεση από τις αρμόδιες αρχές επισημαίνοντας στην εφημερίδα μας ότι τρέχουν στα δικαστήρια όχι μόνο για τους λογαριασμούς που τους θεωρούν άκυρους λόγω του ότι δεν είναι ονομαστικά τα εντάλματα του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας και δεν αποδεικνύονται, ούτε αφορούσαν ποτέ σε κατονομαζόμενους καταναλωτές, αλλά και για την ποιότητα και ποσότητα του νερού. Η Πρόεδρος της επιχείρησης διατείνεται ότι τα παρέλαβε από τον πρώην Δήμο Βεγορίτιδας, πλην όμως ουδέποτε ανέφερε τι παρέλαβε ονομαστικά, τι ποσά και για ποιον καταναλωτή, αφού, όπως λένε οι οικιστές, δεν υπάρχουν συμβάσεις υδροδότησης με οικιστές του οικισμού.

«Έχουμε τόσα έγγραφα της Δ/νσης Υγείας είτε περί ακαταλληλότητας είτε περί απαγόρευσης χρήσης νερού άρδευσης», επισημαίνει ο κ. Πολίτης, και διερωτάται: «Δεν πρέπει να παρέμβει κάποιος αρμόδιος για την εξακρίβωση του τι πραγματικά συμβαίνει με την ποιότητα και την ποσότητα νερού; Δεν πρέπει να διερευνηθούν τα όσα καταγγείλαμε δημοσίως; Πως άλλως μπορεί να θεωρηθεί η επί 11 συνεχούς μήνες, το έτος 2016, ύπαρξη απαγόρευσης ή ακαταλληλότητας;»

Και ο κ. Πολίτης συνεχίζει: «Δεν μπορεί η κ. Ζδρου να επικαλείται ότι, ενώ υπάρχουν 5 χλμ. ελεύθερη ροή νερού με προσπτώσεις, με ότι μπορεί να μεταφέρει όπως διατείνονται οι κατασκευαστές, το νερό φθάνει σωληνωμένο στη δεξαμενή. Τα σημαντικά ερωτήματα είναι: 

Πως ξεκινάει το νερό για την ύδρευση του χωριού; Προβλέπεται τέτοιου είδους δίκτυο από την νομοθεσία; Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι όταν δεν έχουμε επάρκεια ‘βοηθάμε΄’ το δίκτυο με παράλληλο. Ποιο είναι αυτό; To δίκτυο άρδευσης που της απαγορεύει η Δ/νση Υγείας να χρησιμοποιεί; Και αν τελικά είναι όλα εντάξει και δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό στον παλιό Άγιο Αθανάσιο, τότε αναρωτιόμαστε γιατί σχεδιάζεται έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ όπως ισχυρίστηκε η Κα Ζδρου και αναζητείται για αυτό το λόγο χρηματοδότηση; Τελικά ουδεμία απάντηση δόθηκε σε σχετική ερώτηση αν έγινε κάποιο έργο για την οριστική επίλυση του προβλήματος, αλλά εκ μέρους της διοίκησης διατυπώθηκε η ευχή της επικείμενης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης και έγκρισης αυτής.» 

Δείτε στο βίντεο τις αντιπαραθέσεις για το πρόβλημα της υδροδότησης στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο: 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Σσσσσσσσσσ οι δημότες της Έδεσσας κοιμούνται και διπλοπληρώνουν λογαριασμούς. Εσείς τώρα οι οικιστές θέλετε να ξυπνήσετε την δημοτική αρχή που κοιμάται μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι < οικιστές > - επιχειρηματίες, να λιώσουν χιόνι.
    Το δίκτυο επαρκούσε για τα 20 / 30 σπίτια που ηταν αρχικά.
    Αν έγιναν 100 σπίτια- ξενώνες-ξενοδοχεία,τι φταίνε οι υπόλοιποι???
    Εδώ δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και περιμένουν απί την νομαρχία και τιν δήμο, να καθαρίσουν τα χιόνια για να εισπράττουν μαύρα οι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.