Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δώδεκα μήνες με αναστολή στον βουλευτή της Χ.Α. Πέλλας Γιάννη Σαχινίδη για συκοφαντική δυσφήμηση


Ομόφωνα καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Ειδικότερα στις 3/12/2015 σε ομιλία του στη Βουλή, ο καταδικασθείς την κατηγόρησε και την συκοφάντησε ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Παράλληλα, ένοχος κρίθηκε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, για όσα είχε πει στη δημόσια ομιλία του στις 3.9.2011, την οποία έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.» σε έρευνα του «Ιού».

Πρόκειται για το βίντεο, στο οποίο ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και το γνωστό «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους».

Παρά τις αλλεπάλληλες αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης έπειτα από αιτήματα της υπεράσπισης, σχετικά με τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, στοχεύοντας στην παραγραφή του, η έδρα δεν πείστηκε από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και καταδίκασε τον Μιχαλολιάκο σε ποινή 8 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», ενώ ως μάρτυρας κατηγορητηρίου κατέθεσε στη δίκη ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Πρόκειται για το βίντεο, στο οποίο ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τω μεταξύ, ο ΧΑγίτες στις βίαιες πράξεις τους ΠΟΤΕ δεν δρουν μεμονωμένα. Πάντα πολλοί μαζί εναντίον ενός. Τόσο παλικαράδες είναι!

      Διαγραφή
    2. Ενώ τα παλικάρονανακια της αριστεράς βλέπε Ρουβίκωνα δρουν ένας ένας

      Διαγραφή
  2. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του είναι ναζιστης αυτός που την ξεπουλάει είναι αριστεριστές. Διαλέγεις και περνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ παλιό φίλε.Σίγουρα δεν θα διαλέξω την μεριά σας που ξεπλένετε το μίσος σας στον Ανθρωπο με την"αγαπη για την πατριδα",θρασύδειλοι

      Διαγραφή
    2. φασίστες και οι 2 μέσα στο μίσος ήσαστε η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.