Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τούρκοι και Βαλκάνιοι πλημμύρισαν τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο της Απόκριας


Τούρκοι και Βαλκάνιοι τουρίστες γέμισαν την πόλη της Θεσσαλονίκης το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

"Για τους Τούρκους η Θεσσαλονίκη αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Με κάθε ευκαιρία έρχονται να επισκεφθούν την πόλη, ενώ πρώτο στις επιλογές τους παραμένει το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ" σημείωσε ο κ.Θεολόγης.

Γενικότερα οι ξένοι τουρίστες που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη τη συνδύασαν με τη Βέροια στο πλαίσιο του προσκυνηματικού τουρισμού, καθώς ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, αλλά και τα γύρω χιονοδρομικά κέντρα, σημείωσε ο κ.Θεολόγης.

Επανήλθαν οι εκδρομές προς Τουρκία

Αύξηση όμως παρατηρήθηκε και στις εκδρομές προς την Τουρκία, σε σχέση με πέρσι, που η ζήτηση ήταν μηδαμινή. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα λεωφορεία με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη, η αύξηση άγγιξε το 100% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, αλλά κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2016, όπως ανέφερε ο κ.Θεολόγης.

"Το γεγονός ότι οι Απόκριες ήταν πολύ νωρίς, ευτυχώς δεν επηρέασε την τουριστική κίνηση είτε αυτή αφορούσε τον εισερχόμενο είτε τον εξερχόμενο τουρισμό" πρόσθεσε.

Αγαπημένοι προορισμοί των Θεσσαλονικέων εντός Ελλάδας, μιλώντας πάντα για τις οργανωμένες εκδρομές, παρέμειναν η Ξάνθη και η Πάτρα, ενώ φέτος, λόγω των δελεαστικών πακέτων, για πρώτη φορά ψηλά στις προτιμήσεις τους ανέβηκε το Ρέθυμνο. Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα αεροπορικά ταξίδια του εξωτερικού, πρώτη στις επιλογές ήρθε η Μάλτα.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών γραφείων από τον Οκτώβρη του 2017 (την αργία της 28ης Οκτωβρίου) άρχισε να διαφαίνεται αύξηση στις εκδρομές των Ελλήνων είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Αυτό έγινε, σύμφωνα με τον κ.Θεολόγη, ιδιαίτερα εμφανές την περίοδο των Χριστουγέννων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Κατά τα άλλα ο Μπουτάρης δεν κάνει τίποτε?? Όταν θα τον καταλάβουμε θάναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελη ραγιαδικη αποψη.... Απο σκοπιανους και τουρκους θα σωθει η οικονομια μας...

      Διαγραφή
    2. Το χρήμα έχει μυρωδιά ή πατρίδα; Και από οικονομία άσχετος!!!

      Διαγραφή
  2. Ο Φραγγούλης τους διώχνει και ο Μπουτάρης τους γυρίζει.Κατα τα άλλα ο πρώτος είναι πολύ μεγάλος πατριώτης ενώ ο δεύτερος όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλους πεντε "παλαβους" Μπουταρηδες να εχει η Ελλαδα ,να αλλαξει το πνευμα! Βαρεθηκαμε τοσα χρονια την κιβδηλη εθνικοφροσυνη του Μητροπολιτη και των υπερπατριωτων που κρατουν την Θεσ.\κη στην συντηρηση ,ξεγελωντας τον κοσμο στα συλλαλητηρια προκειμενου να καλυπτουν τα πολιτικα και οικονομικα τους σκανδαλα! Η νεολαια δεν θελει Φραγκουληδες και Ανθιμους ! θελει ανησυχα πνευματα! θελει Μπουταρηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κασιδιαριδες θελει και το ξερεις.....

      Διαγραφή
    2. Πες τα.
      Θέλουμε gay pride
      Θέλουμε cofee shop
      Θέλουμε ξεφάντωματα
      Ανοιχτα σύνορα

      Διαγραφή
    3. Μήπως μέσα σου κρύβεις εναν gay;Μην διστάζεις απελευθερώσου........

      Διαγραφή
  4. Τι σχέση έχει ρε βλάκες ο τουρισμός με όλα τα υπολοιπα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βλάκας σου ανήκει επάξια .Από πότε κολλημένε άρχισαν να έρχονται οι τούρκοι και οι εβραίοι στην θεσσαλονίκη;

      Διαγραφή
    2. Όταν δεν ενημερώνεσαι τι κινήσεις κάνει ο Μπουτάρης για ανάπτυξη σχέσεων και θέσεων τουρισμού τότε δεν σε φταίνε οι......βλάκες αλλά ο εαυτό σου. Μάθε να πληροφορήσε και άσε το βρίσιμο.

      Διαγραφή
    3. Θα μας παρουν τα νησια και θα μιλαμε για τουρισμο.....

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή ρε μπουφοι εμείς που πάμε κωστσντινουπολη πάμε για τον δήμαρχο τούς η σκοπιά πάμε για τον δήμαρχο τούς? Έλεος ασχολήστε με έναν μπεκρή ακομα

      Διαγραφή
    5. Η ανάδειψη οθωμανικών και εβραικών μνημείων της πόλης και οι προσκλήσεις σε επιχειρηματιες τω ν κρατών αυτών ποιός τις έκανε ρε αρχιμπούφο; Οσο για σένα ματζίρη , τα ταξίδια σου στα σκόπια γίνονται για να φτιά ξεις τα σάπια δόντια σου και να βάλεις φτηνή βενζίνη.Και μετα όταν γυρίσεις το παίζεις και πατριώτης ,τρομάρα σου!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.