Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το κενό, ο προβληματισμός της κεντροαριστεράς και η απροθυμία στελεχών για τις εκλογές στον Δήμο Πέλλας


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά, αλλά και στο χώρο ευρύτερα της τοπικής κεντροαριστεράς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα εκφρασμένη επιθυμία από κάποιο στέλεχος για να ηγηθεί ψηφοδελτίου στον Δήμο Πέλλας.

Ο σχεδιασμός των κομμάτων έχει αρχίσει ήδη για τα καλά σε πολλούς Δήμους και έχουν πέσει ήδη πολλά ονόματα στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά... για άλλους Δήμους και όχι για τον Δήμο Πέλλας. Η απροθυμία από στελέχη για να ηγηθούν ψηφοδελτίου που θα αντιμετωπίσει τον σημερινό Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο, είναι εμφανής, αφού από την κεντροαριστερά ουδείς φαίνεται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να θέλει να ακολουθήσει αυτοδιοικητική πορεία και να ασχοληθεί με τον Δήμο Πέλλας.

Μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσουμε την «Λαϊκή Συσπείρωση» που προέρχεται από τις τάξεις του ΚΚΕ και θα υποδείξει σίγουρα υποψήφιο Δήμαρχο (το πιο πιθανό την δημοτική σύμβουλο Ολυμπία Παπαδοπούλου), ο μόνος που έχει δηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του για να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, είναι ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Καστερίδης. Ο -προερχόμενος από τη ΝΔ- πρώην γενικός διευθυντής του Δήμου Πέλλας, πραγματοποιεί «ανοίγματα» τόσο προς την πλευρά του κεντροαριστερού συνδυασμού «Δημοτική Ενότητα» του Νίκου Παπανικολάου, όσο και προς… τα δεξιά, προκειμένου να εμφανιστεί ενωτικός στις εκλογές του Οκτώβρη του 2019!

Σε ότι αφορά στον πρώην Δήμαρχο Γιαννιτσών, Νίκο Παπανικολάου, φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μια εκ νέου, τέταρτη κατά σειρά από το 2006, κάθοδος στις εκλογές για τον Δήμο Πέλλας. Ήδη το όνομά του συζητείται έντονα για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην ΠΕ Πέλλας, στις εθνικές εκλογές, κάτι εξάλλου που δεν αποκλείει ο ίδιος.

Μένοντας στο χώρο της κεντροαριστεράς, ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του δημοτικού συμβούλου της «Δημοτικής Ενότητας», πρώην αντιδημάρχου Γιαννιτσών, Θέμη Αρνάκη, ωστόσο όμως ο ίδιος δεν έχει εκφράσει ακόμη τις προθέσεις του και «κρατά κλειστά τα χαρτιά του». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να μην επιθυμεί να ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές.

Στο «στρατόπεδο» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός, αν και έχει διατυπωθεί η πρόθεση για «ευρύτερες συνεργασίες» στον Δήμο Πέλλας. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η απάντηση-ατάκα του Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών -Δήμου Πέλλας, Κώστα Μπαλτζή, σε συνέντευξη που έδωσε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα μας, σε αντίστοιχη ερώτηση που του θέσαμε: «Ως τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θέσαμε επί τάπητος, μέσω ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήσαμε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, το ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης μιλώντας ανοιχτά για την επιθυμία μας για ευρύτερες συνεργασίες με σκοπό ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Πέλλας, μίας ουσιαστικής απάντησης στο συντηρητισμό, προχειρότητα και υπολειτουργία του υπάρχοντος δημοτικού σχήματος». Και συνέχισε με στοιχεία αυτοκριτικής, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα των προθέσεων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ: «Να τονίσω πως πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, έχουμε πικρή εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος, λάθη τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, και ούτε βέβαια διακατεχόμαστε από μία τέτοια διάθεση, να επαναλάβουμε».

Πάντως, η οικονομική κρίση που έχει εγκλωβίσει τους περισσότερους στους εαυτούς τους και στα προσωπικά τους προβλήματα, οι «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει περιορισμένους οικονομικούς πόρους, αλλά και το οικονομικό κόστος μιας προεκλογικής εκστρατείας για έναν υποψήφιο δήμαρχο με το σημερινό εκλογικό σύστημα που χρειάζεται «ασκέρι» υποψηφίων συμβούλων, λειτουργούν αποτρεπτικά σε πολλά στελέχη να ασχοληθούν με τα κοινά ενός Δήμου...

Αν συμπληρώσουμε στα παραπάνω και το γεγονός ότι ο σημερινός Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ενδοπαραταξιακά προβλήματα, όπως συνέβαινε στην προηγούμενη θητεία του, τότε το προεκλογικό αυτοδιοικητικό κενό της κεντροαριστεράς στον Δήμο Πέλλας -προς το παρόν τουλάχιστον- είναι κάτι παραπάνω από... εμφανές!!!

Από την σύνταξη της Η.Ε. karatzova.com





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ 3 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΚΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΞΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου μας αξίζει μόνο ενας Στάμκος ,ας τον απολαύσουμε και για τρίτη φορά.

      Διαγραφή
  3. Τότε όλοι μαζί Καστεριδη εεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν η λύση είναι μια Αντώνης Βασιλειάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και Φαρσακίδης!!!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε Κ Κ παρατηρώ ότι μένεις σταθερός στις απόψεις σου και χαίρομαι για αυτό...!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ φίλε Β Τ εχω την εντύπωση ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ φίλε Β Τ εχω την εντύπωση ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας

      Διαγραφή
  5. ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ.ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΑ ΚΟΖΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ Κ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κενό το ζούμε στο πετσί μας 8 ολόκληρα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο ξεφτίλα οι δημοτικοί άρχοντες να αγγίζουν ένα κόμμα . Ποιο το νόημα αν ο δήμαρχος του χωριού είναι πράσινος,μπλε ή ροζ ... Ο άνθρωπος κατεβαίνει και ψηφίζεται για το καλό του τόπου ... Όχι για ένα κόμμα στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ. Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ. Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΑΦΕΛΕΙΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ ΑΡΝΙ. ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ 'ΜΑΡΤΗ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ήρθε η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επόμενος Δήμαρχος είναι ο Λακης Βασιλειαδης
    Αυτό είναι τελειωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ!!!!!Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΕΙΡΕΜΑΤΑ(ΒΛΕΠΕ ΑΓΡΟΤΕΣ)ΞΟΦΛΗΣΕ.ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ.ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ

      Διαγραφή
    2. κΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ

      Διαγραφή
    3. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ 10:30 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ?

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.