Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατάλευκος και σήμερα ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος - Ο καλύτερος προορισμός για «απόδραση» από την καθημερινότητα! (βίντεο)


Συνεχίζεται και σήμερα η χιονόπτωση στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο διαμορφώνοντας έτσι ένα μοναδικό, πανέμορφο τοπίο που αποτελεί ξεχωριστό τουριστικό προορισμό και μοναδική επιλογή για τους επισκέπτες που θέλουν να «αποδράσουν» το Σαββατοκύριακο από την καθημερινότητα.

Στον παραδοσιακό οικισμό αυτές τις ημέρες το τοπίο είναι κατάλευκο, αλλά η πρόσβαση είναι άνετη προς το χωριό όπως και ο κεντρικός δρόμος μέσα στο χωριό προς το πάρκινγκ, ο οποίος είναι καθαρός.

Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος στο Καιμάκτσαλαν χαρακτηρίζεται ως το πιο κοσμικό ορεινό χωριό της Μακεδονίας στην ΠΕ Πέλλας.
Ο όμορφος οικισμός ή αν θέλετε το «πέτρινο χωριό» σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, διαθέτει για μία ευχάριστη διαμονή πολλά ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες πετρόχτιστα εναρμονισμένα με το περιβάλλον.

Για καλό φαγητό υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια.

18 χιλιόμετρα πιο πάνω, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλάν συγκεντρώνει και σήμερα πολύ κόσμο στις πίστες του, καθώς το χιόνι είναι άφθονο και μπορούν να το ευχαριστηθούν οι λάτρεις του σκι

Οι φωτογραφίες και το βίντεο «τραβήχτηκαν» πριν από λίγη ώρα από τον φίλο ιδιοκτήτη του Ξενώνα «Πάνθεον», Θωμά Γιαννακίδη, στην είσοδο του χωριού.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.