Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Μαχαίρια» ανάμεσα σε Μεσολόγγι και Γιαννιτσά: Απαγόρευσαν τη συμμετοχή των Γιαννιτσιωτών στις «Εορτές Εξόδου»


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απαγόρευση συμμετοχής των Γιαννιτσιωτών στις «Εορτές Εξόδου», στο Μεσολόγγι, με τον τελετάρχη να ισχυρίζεται ασεβή στάση στην περσινή πομπή, ενώ ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας κι Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών προειδοποιεί με μηνύσεις για σπίλωση του ονόματος. 

Τα «μαχαίρια» ανάμεσα σε Μεσολόγγι και Γιαννιτσά βγήκαν με αφορμή το «ΌΧΙ» στους Μακεδόνες για την συμμετοχή τους στην πομπή των Εορτών Εξόδων 2018. Όπως ενημερώνει ο τελετάρχης Γιώτης Ασημάκης, η αιτία της απαγόρευσης στάθηκε η περσινή ασεβής συμπεριφορά των φίλων του Συλλόγου κατά την πομπή. 

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας κι Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών απάντησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια σπίλωσης από την Δημοτική Αρχή, τον τελετάρχη και τα τοπικά Μέσα, ενώ σε ανακοίνωσή του δεν δίστασε να εκδηλώσει ότι πρόθεσή του είναι η διαφορά ενδέχεται να λυθεί ακολουθώντας την νόμιμη οδό. 

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας κι Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών στήριξε την παραγωγή της ιστορικής ταινίας «Έξοδος 1826», μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου», η οποία γυρίστηκε στα Γιαννιτσά με πολλά μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις σκηνές. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια διαμάχη που δεν τιμά την θυσία των αγωνιστών του Μεσολογγίου που αποτέλεσε παγκόσμιο παράδειγμα ελευθερίας και ενέπνευσε σπουδαίους καλλιτέχνες. Δυο ιστορικές πόλεις που οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν το μεγαλείο των πολιορκημένων αγωνιστών δίχως σκοπιμότητες και απρεπείς συμπεριφορές. 

 Ακολουθούν οι ανακοινώσεις: 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ρε τους γιαννιτσωτες σαλάτα τα έκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά τους έκαναν στην παρέλαση της έδεσσας ποιος τους δίνει άσεια να παρελαύνουν;καμία σχέση δεν εχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ρε γελοίοι όλοι σας δεν έχουν σχέση αυτοί που τιμανε τούς προγονους και έχει το κάθε πολιτικό ρεμαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι γυρισαν μια ταινια θα επρεπε να το σεβαστουν και να μην ειναι υπεροπτες. Εχασαν τη μπαλα πο γιαννιτσωτες και κατηγορουν εκεινους που εκαναν τη δουλεια τους. Ντροπη τους να μη σεβονται...ειναι απαραδεκτοι και εγωιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν την εναρξη της πομπης,καποια μελη του συλλογου προσεβαλαν τον κ.ασημακη κι αλλους υπευθυνους. Τους Ζητηθηκε να συμμετασχουν ως ολοι, πραγμα που αρνηθηκαν διοτι αποτελουντο απο μικρο αριθμο ατομων και ηθελΑν να φαινονται. Αμαυρωνετε μονοι σας το συλλογο και προαβαλλετε την πολη σας. Η συζητηση αυτη θα επρεπε να γινει ιδιωτικα και οχι προβαλλοντας και προσβαλλοντας. Επισης αναφερθηκε οτι πηραν αδεια απο ατομο της δημοτικης αρχης να μεινουν εντος του χωρου...Κανεις δεν μενει εντος ανευ προσκλησεως... Και κακως χρησημοποιηθηκε μεσον διοτο ετσι θα επρεπε 10000 κοσμου να ποδοπατηθουν. Σεβασμος άπ ολους οσους εισερχονται στον κηπο των
    Ηρωων... Εκει κοιμουνται ηρωες και αυτες οι μικρόπρεπειες γα επρεπε να λυνονται σιωπηλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.