Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στην Κρύα Βρύση! (φωτο)


Φαίνεται ότι είναι οριστικό! Κλείνει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση στις 16 Μαρτίου. Και αυτό γιατί η Τράπεζα Πειραιώς θα μειώσει αρκετά τον αριθμό των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα και να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των υπαλλήλων.

Ήδη στα Γιαννιτσά, ως γνωστόν, το δύο καταστήματα συγχωνεύτηκαν και λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό μόνο αυτό που στεγαζόταν η πρώην Α.Τ.Ε., ενώ έκλεισε το κατάστημα που λειτουργούσε επί της οδού Κουγιουμτζίδη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδια πληροφορίες, υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να κλείσει οσονούπω και το κατάστημα της Κρύας Βρύσης. Πιο συγκεκριμένα, το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να αναστείλει την λειτουργία του από 16 Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να εξυπηρετούνται από το κατάστημα των Γιαννιτσών.

Η είδηση αυτή, που έχει γίνει γνωστή στην τοπική κοινωνία της Κρύας Βρύσης, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους πολίτες, οι οποίοι θα δουν άλλη μια υπηρεσία -δομή να «βάζει λουκέτο» στην πόλη τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ζωής τους αλλά και για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Και μάλιστα το παράξενο και το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα (της Κρύας Βρύσης) είχε ανακαινιστεί πλήρως πριν από λίγους μήνες και τίποτε δεν προμήνυε την εξέλιξη αυτή.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί κανένα άλλο υποκατάστημα πιστωτικό ίδρυμα οποιασδήποτε τράπεζας στην Κρύα Βρύση, παρά μόνο ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι -όχι μόνο της πόλης αλλά και όλης της γύρω περιοχής- θα κληθούν να διανύσουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από ότι σήμερα για την εξυπηρέτησή τους. Και αν για τους νεαρότερους ηλικιακά μια τέτοια εξέλιξη ίσως να μην προβληματίζει ιδιαίτερα, λόγω μεγαλύτερης εξοικείωσης με το e-banking, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες.

Είναι γνωστό ότι η Τράπεζα Πειραιώς (αλλά και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας) ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων της από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η υποβολή των αντίστοιχων αιτήσεων. Η προθεσμία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου. Με το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρονται υψηλά οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους της τράπεζας, τα οποία αγγίζουν τους 61 μισθούς για τους εργαζόμενους άνω των 57 ετών.

Οι τοπικοί φορείς της περιοχής της Κρύας Βρύσης δεν έχουν εκφράσει ακόμη κάποια αντίδραση ή την όποια διαφωνία τους -αν υπάρχει- για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει μόλις επισημοποιηθεί, αλλά τότε μπορεί να είναι αργά, αν δεν είναι ήδη...


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.