Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεκρό το νεαρό ζευγάρι ορειβατών που αγνοούνταν στο Καϊμακτσαλάν - Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο της Έδεσσας


Νεκροί είναι το ζευγάρι αλλοδαπών, ένας άνδρας 35 και μια γυναίκα 28 ετών, από τα Σκόπια, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) και εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί, σε χαράδρα βάθους περίπου δεκαπέντε μέτρων, κοντά στην κορυφή του βουνού.

Οι δύο τους εντοπίστηκαν από τους διασώστες σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως ανέφερε το πρωί στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης. Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέσυραν τις σορούς τους από τη χαράδρα και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι τις μετέφεραν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου - απ΄ όπου είχε ξεκινήσει και η επιχείρηση διάσωσης - όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τους.

Το ζευγάρι από τα Σκόπια συμμετείχε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ομάδα 50 πεζοπόρων, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκαν τα ίχνη του. Το συμβάν σημειώθηκε κατά την επιστροφή τους από επίσκεψη στο εκκλησάκι «Προφήτης Ηλίας».

Περί τις δυόμιση το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή τοπικών κλιμακίων της πυροσβεστικής από Έδεσσα και Αριδαία και της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, δεκαέξι άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

Όταν κατάφεραν να τους εντοπίσουν σήμερα το πρωί, δεν έδειχναν σημεία ζωής και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Έδεσσας όπου γίνονται Ιατροδικαστικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους. 

To δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Στις 14:30 χθες, ειδοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε άμεσα η Υπηρεσία μας για τη διάσωση δύο ατόμων, οι οποίοι αγνοούνταν στην κορυφή του όρους Βόρα, στον Προφήτη Ηλία, του νομού Πέλλας. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έντονη χιονοθύελλα και του δύσβατου της περιοχής, οι προσπάθειες εντοπισμού τους, απέβησαν άκαρπες και συνεχίστηκαν σήμερα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Έδεσσας, Αριδαίας και της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα εντόπισαν, σε υψόμετρο 2.524 μέτρων, τους αγνοούμενους και με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό προσέγγισαν και ανέσυραν νεκρούς την K.V. 28 ετών και τον A.M. 35 ετών, οι οποίοι παραδόθηκαν στις 13:30, σήμερα, στο ΕΚΑΒ. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Μεγαλη επιπολαιοτητα να κανεις ορειβατικες εξορμησεις σε τετοια βουνα και ειδικα με τετοιο καιρο,παρομοιες με αυτων των ατυχων που χαθηκαν προσφατα στον Ολυμπο! και το Καιμακτσαλαν εχει "καταπιει" στο παρελθον ,πολλους νεους ανθρωπους! κριμα διοτι ηταν νεα παιδια! κριμα για τους γονεις και τις οικογενειες τους! ο Θεος να αναπαυσει τις ψυχουλες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να καθονται σπιτια τους να ηρεμουν δεν χρειαζονται τετοια ,ειναι κριμας γιατι σκορπιζουν πολυ πονο και θλιψη,η δυση δεν παιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση ανθρώπων σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Είναι βέβαιο το ατύχημα. Μα πως μπορούμε να υπερνικήσουμε φύση και δυνατότητές μας σε τέτοιες περιπτώσεις; Μόνο αν είναι γραφτό μας να γλυτώσουμε.. Παράδειγμα ουκ ολίγα. Η ανθρώπινη ζωή όμως, αναντικατάστατη.. Συλλυπητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η΄ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ.
    ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΣΩΣΗ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.