Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Γ. Σηφάκη με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων του Δήμου Πέλλας στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών


O Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων στον Δήμο Πέλλας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Κυριακούλιας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/02/18 συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων στον Δήμο Πέλλας, εν όψει την απεργίας του κλάδου στις 12 /02/18.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεανώ Ζουρνατζίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Παναγιώτης Κυριακούλιας και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Βουδούρης.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των καθαριστριών που εργάζονται με «μίσθωση έργου» με πολύ μικρή αμοιβή και χωρίς δικαιώματα, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι περί τους 9000 πανελλαδικά.

Οι συμβάσεις τους είναι 10μηνες και ασφαλίζονται με κοινά ένσημα, ενώ οι αντίστοιχοι συνάδελφοι τους που έχουν προσληφθεί με άλλον τρόπο παίρνουν βαριά και ανθυγιεινά ένσημα. Ακόμη δεν εξασφαλίζουν κάποια «σιγουριά» ότι θα δουλέψουν και τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη πληρώνονται μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κάθε τετράμηνο.

Τα αιτήματα των καθαριστριών ( που υποστηρίχθηκαν από το Εργατικό Κάντρο και την Ομοσπονδία) είναι :

- «Μόνιμη , πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.

- Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας- Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

- Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και ομαλοποίηση των πληρωμών ( όχι κάθε τετράμηνο αλλά στο δίμηνο ή κατά μήνα).

- Καμιά μείωση αιθουσών, καμιά απόλυση».

Ο βουλευτής αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα του κλάδου ανέλυσε τους περιορισμούς που υπάρχουν στις προσλήψεις λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει και να διορθώσει ότι είναι δυνατόν (σε αυτές τις συνθήκες). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προκήρυξη περί των 9000 θέσεων μόνιμων θέσεων καθαριότητας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων που τώρα πραγματοποιείται.

Δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα αυτό με το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα είναι ήδη γνωστό στον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη που έχει καλή πρόθεση να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Θα συζητήσει μαζί του την δυνατότητα να γίνονται διετείς συμβάσεις ( αντί ετήσιες) για να μην είναι οι καθαρίστριες όμηροι των εκάστοτε Δημορικών Διοικήσεων κατ’ έτος. Ακόμη θα συζητήσει μαζί του το θέμα με τα μέσα ατομικής προστασίας ( γάλα κλπ).

Για την άμεση βελτίωση της κατάστασης ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας για την δυνατότητα τα ένσημα των καθαριστριών με μίσθωση έργου να μην είναι κοινά αλλά βαρέα και ανθυγιεινά και στον Υπουργείο Παιδείας την δυνατότητα «ομαλοποίησης» της πληρωμής αντί των τεσσάρων μηνών που είναι σήμερα στους δύο μήνες ή κατά μήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας , αφού ενημέρωσε διεξοδικότερα για τα προβλήματα όλου του κλάδου των καθαριστριών, ανέφερε την καλή προαίρεση του Υπουργείο Εσωτερικών στις επαφές της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, ανέφερε ότι για πρώτη φορά από το 2007 τώρα

έγιναν κάποιες αυξήσεις ( έστω και μικρές) στις καθαρίστριες και ζήτησε από τον βουλευτή την βοήθεια του στις κατευθύνσεις που προαναφέρθηκαν.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Σηφακη ξέρεις το έργο καντες μόνιμες, και αυτές ψήφοι είναι έτσι και αλλιώς εσύ δεν τις πληρώνεις,
    εδώ έκανες μονίμους τους χειρότερους εργαζόμενους στην Έδεσσα (καταρράκτες ) εδώ θα κωλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τουλάχιστον ντροπή αυτό που γράφεις, συγχαρητήρια στον κύριο Σηφάκη, οι χειρότεροι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες, παιδιά να αναθρέψουν καλύτερε εργαζόμενε.Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα είσαι, την άλλη φορά να τους μαστιγώσουμε η να τους στείλουμε στο εξωτερικό γνωστό γραφείο προπαγάνδας, για να τοποθετήσεις εσύ τους δικούς σου όπως κάνεις. Τρέχει ο Σηφάκης να σώσει κόσμο από σένα.

      Διαγραφή
    2. Τι να σώσει κόσμο ρε κρατικοδίαιτε εγώ δεν θέλω να δουλέψουν 10 εκατομμύρια ελληνες στο δημόσιο ...ποιος θα τους πληρώνει ξύπνα αντί να βοηθήσουν το παραγωγικό κομμάτι γεμίζουν άτομα στο δημόσιο ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για ψήφους

      Διαγραφή
    3. Χα χα χα πιο παραγωγικό κομμάτι βρε άσχετε, οι καθαρίστριες θα το σώσουν το παιχνίδι που δουλεύουν ανασφάλιστες, ε άσε να βρωμίσουν τα σχολεία

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.