Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα για γονείς (φωτο)


Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα για γονείς, το οποίο συνδιοργάνωσαν η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Αντωνία Παπαδάκη, η Δ.Δ.Ε. Πέλλας, ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πέλλας, η υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Πρόληψης Όραμα. Το πρόγραμμα, διάρκειας 24 ωρών, με τίτλο “Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε αμηχανία” είχε ως θέμα τη σχέση γονέων και εφήβων και απέβλεπε στην ψυχική ενδυνάμωση των γονέων έτσι, ώστε να κατανοήσουν τις αλλαγές που σημειώνονται στην εφηβεία και να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και τους εαυτούς τους. 
Τα θέματα τα οποία προσέγγισαν οι γονείς με τη βοήθεια των επιμορφωτών ήταν η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη εφήβου, η διαχείριση των αλλαγών και η διαχείριση του άγχους, η ενσυναίσθηση αλλά και η παροχή πρώτων βοηθειών. Στο σεμινάριο αυτό, που ήταν κατεξοχήν βιωματικό, οι γονείς συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στις δραστηριότητες , είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να αισθανθούν τη σημασία της ομαδικότητας. Αυτός ήταν και ο κύριος στόχος των επιμορφωτών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο φιλόξενο περιβάλλον του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο διδασκόντων και τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας για τη ζεστή φιλοξενία όλο αυτό το διάστημα.
Εκ μέρους των συνδιοργανωτών
Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων
Αντωνία Παπαδάκη


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. πολύ σημαντικό ,πολύ ενδιαφέρον ,μπράβο στους γονείς που πήραν μέρος.Δεν υπάρχει σημαντικότερη επενδυση απ τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο μακαρι να επαναληφθει για εμας που δε καταφεραμε να ερθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.