Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Στρατόπεδα συγκέντρωσης» για τα αδέσποτα - Έντονες αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία


«Στρατόπεδα συγκέντρωσης» σε εκχερσωμένες εκτάσεις και σε απομακρυσμένες περιοχές, επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τα αδέσποτα ζώα, κυρίως σκύλους, καθώς με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή - και μάλιστα εκπρόθεσμη -προβλέπεται η ίδρυση αυτών των «νέου τύπου» εγκαταστάσεων.

Η ρύθμιση αυτή με την οποία επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, σε λογικές εξόντωσής τους, προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας και προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Animal Action για το θέμα έχει ως εξής.

«Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν «περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων»', που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.

Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα «εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε «παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».

Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι «κέντρα περίθαλψης» και «κέντρα διαμονής» αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο.

Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Όλα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».

Πηγή: kathimerini.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. μα για ποιό λόγο κάνουμε υπομονή τόσο καιρό ρε παληκάρι? ότι θα π'αρουν τα αδέσποτα απ τους δρόμους δεν είπαν? κάποια στιγμή η υπομονή τελειώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους μια λυση για τα εκατονταδες μπασταρδα , αδεσποτα που βρωμιζουν τη χωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε "ζωοφιλοι" ,ποιο ειναι το μεμπτο αυτης της ρυθμισης; να μαζευτουν τα αδεσποτα ζωα που τρι9γυριζουν στις κατοικημενες περιοχες,οπως οικισμοι ,πολεις ,χωρια,να μαζευτουν σε περιορισμενο ελεγχομενους χωρους,και για λογους ασαφαλειας και για λογους υγειας τοσο των ανθρωπων ,οσο και των ζωων! τι δεν καταλαβαινετε; δεν ειναι ουτε αρνακια,ουτε κατσικακια ! δεν εχετε ΑΝΤΙΛΙΦΤΕΙ,ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕς ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΘΡΩΠΟΥΣ! ΤΑ ΠΑΡΚΑ,ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕς ΧΑΡΕς ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! επειδη καποιοι απο εσας εχετε προβληματικη επικοινωνια με τους ανθρωπους ,οντας οι περισσοτεροι απο εσας κλειστοι,εγωιστικοι,προβληματικοι,οι υπολοιποι δεν σας χρωσταμε τιποτα ! εαν δεν συμφωνητε,ζητηστε απο την πολιτεια να διευρυνει αυτους τους χωρους φιλοξενιας αδεσποτων! να κανει σπιτακια κοντα τους και για ΕΣΑΣ ! ελεος μας τα εχετε πρηξει! δεν εχετε παιδια,φιλους ,γονεις να ασχοληθητε; καντε ερωτα να ξεκολλησετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.