Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι επιχειρήσεις της Πέλλας που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Ιωάννης Σηφάκης, ο Αντιπεριφερειάρης Ανάπτυξης Κεντρική Μακεδονίας κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, η Δήμαρχος Σκύδρας κα Κατερίνα Ιγνατιάδου ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής κ. Ζώης Νιώτης, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, και ο Δ/ντής της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας, Πολιτευτές του Νομού Πέλλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Ιωάννης Σηφάκης, ο Αντιπεριφερειάρης Ανάπτυξης Κ.Μ. κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Φωκίων – Θωμάς Αλγιανάκογλου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και στα όσα βίωσε ο επιχειρηματικός κόσμος μέσα στη λαίλαπα των φόρων και των εισφορών και με την ανάπτυξη και την έξοδο από τα μνημόνια που αναφέρει η κυβέρνηση ότι είναι μόνο σε αριθμούς και όχι στην πραγματική οικονομία

Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην ανάπτυξη με 1,3% ρυθμό ανάπτυξης όταν χώρες με παρόμοια προβλήματα με εμάς όπως η Κύπρος, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,9%, 3,1% και 2,5% αντίστοιχα.

Αναφέρθηκε στη μείωση της τάξης του 2,9% στο λιανικό εμπόριο σε σχέση με πέρσι αφού συνεχώς μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και με αυτή τη χαμηλή ζήτηση δεν μπορεί η αγορά να ανακάμψει.

Επίσης αναφέρθηκε στο επίπλαστο πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού αφού το κράτος μόνο εισπράττει από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες ενώ χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις, την ανυπαρξία ρευστότητας από το Τραπεζικό σύστημα και τα κόκκινα δάνεια που απειλούν κάθε Ελληνική επιχείρηση και νοικοκυριό.

Έδωσε έμφαση στην ανεργία που συνεχίζει να είναι σε δυσθεώρητα μεγέθη που αγγίζει το 21% ενώ ο μ.ο. της ΕΕ είναι κοντά στο 9% και στο μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας με ορατό το κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας και κάθε μορφής ασφαλιστικού συστήματος.

Αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που θα έπρεπε να είναι

ο βασικός άξονας που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης δίνοντας ώθηση στη εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό αλλά προς το παρόν δεν αξιοποιείται αφού βγαίνουν αποσπασματικά προγράμματα χωρίς να δίνουν ουσιαστικές δυνατότητες στήριξης του επιχειρείν.

Επίσης επεσήμανε τις δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των ΜΜΕ και των μελών του με τη δημιουργία Πανελλήνιας ηλεκτρονικής αγοράς (directmarket.gr), Πανελλήνιας τουριστικής αγοράς (filoxeno.gr), mobile υπηρεσίες με γεωαπεικόνιση των επιχειρήσεων, διαδικτυακή εφαρμογή για Άδεια Πνευματικών δικαιωμάτων, Πανελλήνιο Ενιαίο σημείο πληροφόρησης ενεργών Ασφαλιστικών Συμβούλων κ.α. τα οποία προσφέρονται δωρεάν από το Επιμελητηρίου Πέλλας στις επιχειρήσεις – μέλη του .

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, να παρθούν αποφάσεις που θα υλοποιηθούν με συνέπεια ώστε να απεγκλωβιστούμε από αυτή την αβεβαιότητα, να υπάρξει ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με περιορισμό των μέτρων λιτότητας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες βιώσιμες επιχειρήσεις. Τα Επιμελητήρια θα συνεχίσουν να εκπροσωπώντας με καθαρή φωνή τον επιχειρηματικό κόσμο και να προασπίζουν τα συμφέροντά τους.

Όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :

· ΤΑΝΗ ΜΑΡΙΑ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
· ΤΕΡΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
· ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
· ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Ο.Ε.
· ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
epimp


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Η πιο ανούσια και δημοσιοσχετίστικη εκδήλωση κάθε χρόνο.Να που πάνε οι εισφορές μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε χρονο μια απο τα ιδια.Σαν μνημοσυνο της οικονομιας εχετε καταντησει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΤΑΝΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΦΤΑΝΕΙ. ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ ΤΖΑΜΠΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Επιμελητήριο που στεγάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλο ζόρι έχεις με το Επιμελητήριο και γράφεις ο ίδιος τα σχόλια . ο Τσωτσος από κει που θα έλεγχες το Επιμελητήριο σε έστειλε στον αγύριστο. αντε λοιπόν στα τζακιδια και μετά 4 χρόνια θα ρωτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.