Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εξετάζεται μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα


Τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών που μετέχουν σε συνεργατικά σχήματα (Συνεταιρισμούς, Ομάδες παραγωγών, Οργανώσεις παραγωγών) εξετάζουν τα συναρμόδια Υπουργεία

Σήμερα τα πλεονάσματα των συνεργατικών σχημάτων των αγροτών, δηλαδή των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Οργανώσεων Παραγωγών, φορολογούνται με φορολογικό συντελεστή 13%. Πλεονάσματα είναι τα έσοδα των συνεργατικών σχημάτων που προέρχονται από την διακίνηση των προϊόντων των μελών τους και μόνο αυτών. Κάθε συναλλαγή της συνεργατικής οργάνωσης με τρίτο πρόσωπο (μη μέλος), άρα η διακίνηση των προϊόντων μη μέλους μέσω συνεργατικής οργάνωσης, είναι κέρδος και δεν φορολογείται με φορολογικό συντελεστή 13%, αλλά με συντελεστή 26%.

Στη λογική αυτή της ήδη υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης της φορολόγησης των πλεονασμάτων των συνεργατικών οργανώσεων με φορολογικό συντελεστή 13%, τα συναρμόδια Υπουργεία εξετάζουν νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διευκρινίζεται αυτή η δυνατότητα που θα ανοίξει τον δρόμο και για την φορολόγηση των αγροτών - μελών των συνεργατικών σχημάτων και μόνο αυτών με τον συντελεστή φορολόγησης που κάθε φορά ισχύει για τα συνεργατικά σχήματα μόνο για την αξία των παραδιδόμενων προϊόντων τους που διακινούνται μέσω των συνεργατικών σχημάτων.

Με την ρύθμιση αυτή θα επιτευχθούν πολλαπλά οφέλη: 
α) θα δοθεί ένα ισχυρό κίνητρο για την επιστροφή των αγροτών σε συνεργατικά σχήματα με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και την μείωση του κόστους καλλιέργειας, 
β) θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η ατιμολόγητη (μαύρη) διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, 
γ) θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών και 
δ) θα συμβάλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων του δημοσίου μέσω της διεύρυνσης της φορολογητέας ύλης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Δηλαδή εμείς που τα πάμε σε εμπόρους δεν είμαστε αγρότες;Τι διακρίσεις είναι αυτές;Μάυτα που κάνετε μην περιμένετε να βγαλετε βουλευτή.κοροϊδία για τη βροχόπτωση κοροϊδία για την στεμματική ενίσχυση κοντεύει η ωρα να πάτε σπίτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΉ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΕ ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι Τζάκρη καλά μας κάνεις να βάλουμε μυαλό ποιους ψηφίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιους συνεταιρισμους θέλεις να στειλεις τον κοσμο εμείς που είμαστε θέλουμε να φύγουμε ακόμα το 60% απλήρωτοι μας το εχουν.Ξυπνήστε κοιτάξτε γύρο σας ρωτηστε και μάθετε.Ασχετοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΟΣΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΖΑΚΡΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΑΥΤΗ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ 12ΠΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ, ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ , ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.
    ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.