Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για τη Μακεδονία Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας "Ο Μέγας Αλέξανδρος"


Με θλίψη παρακολουθούμε τελευταία μια μεθοδευμένη προσπάθεια διεθνών παραγόντων έτσι ώστε το γειτονικό κράτος των Σκοπίων να ονομαστεί με ένα σύνθετο όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία να αποδεχθεί αυτή τη λύση για την ονοματοδοσία του κράτους στα βόρεια σύνορά μας. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια λύση είναι εθνική ήττα.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε καμιά πίεση από την πάγια και ιστορικά αποδεδειγμένη θέση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και να κάνει σαφές ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ανήκει μόνο στους Έλληνες. Την ελληνικότητά της αποδεικνύουν η επιστημονική κοινότητα, οι αρχαίοι συγγραφείς, τα αρχαιολογικά ευρήματα που για αιώνες φιλοξενεί στα σπλάχνα της η ελληνική γη.

Ως εκπαιδευτικοί, κάτοικοι της Πέλλας και μέλη του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε καμία παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Δεν επιτρέπουμε τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και των συμβόλων της από το γειτονικό κράτος, το οποίο προσπαθεί να καπηλευτεί την ιστορία μας για δικούς του λόγους. Ως Έλληνες οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, την ιστορία μας, αλλά και την ίδια την ειρήνη.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις:


Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μπραβο συναδελφοι. Παντα οι δασκαλοι ηταν μπροστα στους αγωνες για την πατριδα και τη δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.