Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης στην Πέλλα για κοινή εμπορία των προϊόντων

Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης για να εμπορεύονται τα προϊόντα τους από κοινού 14 (αρχικά) αγροτικοί συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών της Πέλλας

Πρώτη συνάντηση με παρουσία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη

Προωθούνται οι εμπορικές συμπράξεις στον αγροτικό τομέα και στην Πέλλα

Διακριτός ο ρόλος του ΣΕΑΣ που συντονίζει 38 συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών

Η ανάγκη συνεννόησης των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών προκειμένου να συγκεντρώνουν ( κατά το δυνατόν) και να εμπορεύονται από κοινού τα αγροτικά τους προϊόντα οδήγησε τους πρώτους 14 συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών σε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε η ίδρυση κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης με μέλη συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών της Πέλλας.

Τα μέλη θα τιμολογούν προς την κλαδική οργάνωση ( τμήμα ή όλη την ποσότητα των αγροτικών προϊόντων τους ) η οποία θα συνάπτει εμπορικές συμφωνίες στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.
Παρόντες στην αρχική σύσκεψη οι πρόεδροι των 14 συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, ο Χρήστος Γιαννακάκης ( προσωρινός πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς.

Παρών και ο Γιάννης Σηφάκης που τόνισε την ανάγκη οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών της Πέλλας, παρά τις υφιστάμενα προβλήματα και παθογένειες τους, να συνεργαστούν εμπορικά για να συγκεντρώνονται ποσότητες προϊόντων που θα επιτρέπουν, μαζί με άλλες αντίστοιχες οργανώσεις από περιοχές που παράγουν ομοειδή προϊόντα ( Ημαθία, Πιερία, Κοζάνη κλπ), να επιδιώξουν εμπορικές συμφωνίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό προς όφελος των αγροτών. Τα προβλήματα της παραγωγής του 2017 και των τιμών των προϊόντων στην αγορά οδηγούν μονοσήμαντα σε ενίσχυση της οργάνωσης, νέες οργανώσεις αγροτών και εμπορικές συμπράξεις.

Παρότρυνε τους συνεταιριστές να προχωρήσουν με αρχές, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στην ίδρυση της νέας οργάνωσης με στόχο από φέτος να αρχίσουν να κάνουν κοινές εμπορικές πράξεις. Μόνο έτσι θα διεκδικηθεί η διείσδυση των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας στις ποιοτικές και απαιτητικές αγορές.

Θα αποκτηθούν από όλους τους συνεταιρισμούς – μέλη οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις και θα οργανωθούν κοινές πωλήσεις.

Πρέπει ακόμη να επιδιωχθούν κοινά επιχειρησιακά προγράμματα, αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών συσκευαστηρίων και μεταποίησης καθώς και προγράμματα ίδρυσης τυποποίησης και συσκευασίας για να μην πωλούνται «χύμα» τα προϊόντα της Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…