Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ενημερωτική εκδήλωση στην Έδεσσα με θέμα :«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό ζήτημα»


Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5μμ, στην αίθουσα του εντευκτηρίου των προσκόπων, στην πλατεία Μουσείου της Έδεσσας, ο τομέας Παιδείας της «Παγκοινιάς» πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, για τα μέλη και τους φίλους της, με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό ζήτημα», με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Γιουματζίδη.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου, κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία τέτοιου είδους ενημερωτικών εκδηλώσεων, γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οφείλουμε να τις γνωρίζουμε.

Ο κ. Δημήτρης Γιουματζίδης, ως φίλος και συμπαραστάτης των ενεργειών της «Παγκοινιάς», ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την πρόσκληση και με απλό και λιτό τρόπο αναφέρθηκε:

· στην πολύ καλά οργανωμένη προπαγάνδα της εξουσίας να δημιουργήσει κλίμα απαισιοδοξίας για να πείσει τους Έλληνες να αποδεχτούν την σύνθετη ονομασία,

· στις καταστροφικές, ιστορικές, κοινωνικές, εμπορικές κλπ. συνέπειες της ύπαρξης του όρου «Μακεδονία» στην οριστική ονομασία των Σκοπίων και

· στην εκπληκτική και σθεναρή αντίδραση όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων στην προσπάθεια ξεπουλήματος του ονόματος «Μακεδονία».

Στην εκτενέστατη συζήτηση που ακολούθησε πήραν μέρος σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα και πρότειναν τρόπους πιο δυναμικής αντίδρασης στις πρακτικές της κυβέρνησης και την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Από τη συζήτηση, επίσης, έγινε σαφές ότι επειδή υπάρχει χάσμα αντιλήψεως μεταξύ εξουσίας και λαού είναι απαραίτητη η διενέργεια Δημοψηφίσματος και ότι οι πιέσεις τώρα πρέπει να στραφούν προς εκείνους τους Βουλευτές οι οποίοι με την ψήφο τους στην Βουλή θα προσπαθήσουν να επικυρώσουν το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στους σλαβικής καταγωγής κατοίκους των Σκοπίων.

Με εκτίμηση
Παπαδόπουλος Θεόφιλος/Υπεύθυνος του προγράμματος

Παγκοινιά
Σωματείο Εθελοντών & Αλληλεγγύης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Από πότε οι Πρόσκοποι εμπλέκονται με την πολιτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ όταν ο πρόεδρος του 15μελους,έγινε πρωθυπουργός

      Διαγραφή
  2. Πολιτική? Η ελληνικότητα της Μακεδονίας έχει σχέση με την πολιτική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαθε ιστορια για να δεις τον εθνικο ρολο που επαιξαν οι προσκοποι στην πολυπαθη Μακεδονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι καθηγητής βαλκανιολόγος; ή την ιστορία την έμαθες στους πρόκοπους;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.