Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες από την Moody΄s


Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος Moody's. Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β3 από Caa2 διατηρώντας παράλληλα το θετικό outlook. 

Ο διεθνής οίκος σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τους λόγους πάνω στους οποίους στηρίζει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

α) Η Ελλάδα έχει πετύχει αξιόλογη δημοσιονομική, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτές οι βελτιώσεις θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και τις τράπεζες. 

β) Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει στην χρηματοδότηση από τις αγορές. Η «καθαρή έξοδος» θα στηριχθεί βραχυπρόθεσμα από σημαντικό "μαξιλάρι" ρευστότητας και μεσοπρόθεσμα από την ισχυρή δέσμευση των δανειστών της ευρωζώνης να παράσχουν πρόσθετη ελάφρυνση χρέους.  

γ) Το ρίσκο μιας στάσης πληρωμών ή αναδιάρθρωσης του χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών έχει μειωθεί σημαντικά. Ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε αντίστοιχο σημείο καμπής στα μέσα του 2014, ο οίκος θεωρεί ότι το ρίσκο ανατροπής ή εκτροχιασμού της δημοσιονομικής και οικονομικής προόδου που έχει επιτευχθεί είναι σημαντικά χαμηλότερο. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ο Ελλάς Ελλήνων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα με σανό να μας ταΐσουν για να μας ευχαριστήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πράγματα που δεν αντιλαμβανεσαι μην ασχολείσαι, και κάτι άλλο, ξέχασες να βάλεις στο Ελλάς Ελλήνων και το Χριστιανών.

      Διαγραφή
  2. Ενώ εσύ αντιλαμβάνεσαι μπρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.