Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

UEFA Nations League: Τα αποτελέσματα της Κλήρωσης των Ομίλων


Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο διεθνές, ποδοσφαιρικό ημερολόγιο το 2018 στην Ευρώπη, με τα φιλικά παιχνίδια ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες να αποτελούν παρελθόν.

Η UEFA, μετά από επτά χρόνια προγραμματισμού, αντικαθιστά τους περισσότερους φιλικούς αγώνες με ένα ολοκαίνουργιο πρωτάθλημα, μέσω του οποίου οι ομάδες θα μπορούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα τελικά του EURO και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη σύνθεση του πρώτου Nations League, το οποίο αποτελείται από τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας στα οποία κατατάσσονται οι 55 ομάδες σύμφωνα με τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Η πρώτη φάση των ομίλων θα διεξαχθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2018 σε 6 αγωνιστικές. Οι νικητές κάθε ενός από τους τέσσερις ομίλους της League A, θα αναμετρηθούν στο Final Four τον Ιούνιο του 2019 για την ανάδειξη του πρωταθλητή του UEFA Nations League. Οι υπόλοιπες ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο σε ανώτερη League ή θα αντιμετωπίσουν τον υποβιβασμό σε κατώτερη. Οι νικητές των τεσσάρων γκρουπ από κάθε όμιλο θα συμμετέχουν στα play-off τον Μάρτιο του 2020, απ’ όπου θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τις θέσεις που θα έχουν απομείνει για τα τελικά του EURO τον Ιούνιο του 2020.

Η πρώτη κλήρωση για τη νέα διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου στη Λωζάνη της Ελβετίας μοιράζοντας τις 55 ομάδες ως εξής:

League A:

A1: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία
A2: Βέλγιο, Ελβετία, Ισλανδία 
A3: Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία 
A4: Ισπανία, Αγγλία, Κροατία

League B: 

B1: Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία 
B2: Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία 
B3: Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία 
B4: Ουαλία, Ιρλανδία, Δανία

League C: 
C1: Σκωτία, Αλβανία, Ισραήλ 
C2: Ουγγαρία, Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία 
C3: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος 
C4: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

League D: 
D1: Γεωργία, Λετονία, Καζακστάν, Ανδόρα 
D2: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο 
D3: Αζερμπαϊτζάν, Νησιά Φερόε, Μάλτα, Κόσοβο 
D4: Σκόπια, Αρμενία, Λίχτενσταϊν, Γιβραλτάρ

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης τοποθετεί την Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο του League C μαζί με Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία, δίνοντας της μία ακόμα ευκαιρία να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά την αποτυχία της να προκριθεί στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, έχοντας ηττηθεί από την Κροατία.

Παρ’ όλα αυτά, το ενδεχόμενο να είχε περάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τελικά του Μουντιάλ, θα μετέτρεπε την πορεία του σε ένα δύσκολο στοίχημα, αφού σε κάποια φάση θα έπρεπε να παίξει κόντρα σε ομάδες, όπως η Γερμανία και η Βραζιλία, που κατά παράδοση κυριαρχούν στα Παγκόσμια Κύπελλα και οι οποίες θεωρούνται τα φαβορί για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2018.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.