Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Xειροτονία Ιερέως Κωνσταντίνου Γιαλατζόπουλου (φωτο)


Σήμερα 1η Φεβρουαρίου ημέρα εορτής του Αγίου Τρύφωνα, στον ομώνυμο Ναό των Κουφαλίων τελέσθηκε η χειροτονία σε πρεσβύτερο του Διακόνου Κωνσταντίνου Γιαλατζόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Στην Θεία Λειτουργίας συμμετείχε πλήθος Ιερέων, ενώ παρευρέθηκαν οι Αρχές της Πόλης όπως και του Δήμου Πέλλας, από όπου έλκει την καταγωγή του ο νέος Λευίτης της Εκκλησίας μας. Στην Χειροτονία παρέστη συμπροσευχόμενη μεγάλη μερίδα πιστών της Ενορίας του Αγίου Τρύφωνα, καθώς και συντοπίτες και συγχωριανοί του νέου Ιερέα. 

Δίπλα στον νέο Λειτουργό του Υψίστου και η εκλεκτή πρεσβυτέρα του Δήμητρα, έχοντας στην αγκαλιά της το νεογέννητο κοριτσάκι τους Αναστασία. Από το Μυστήριο δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν φυσικά και οι ενάρετοι γονείς και τα αδέλφια του, οι οποίοι συγκινημένοι δέχθηκαν τις εγκάρδιες ευχές και τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων.  

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Έδεσσας, όπου διακόνησε για μικρό διάστημα ως Διάκος ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος, υπήρχε πολυπληθής συμμετοχή. Αυτό καταδεικνύει περίτρανα την αγάπη με την οποία περιέβαλε η Ενορία αυτή τον νεαρό τότε Διάκονο, ως «αμοιβή» για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε στα μέλη της. Αποτελεί ταυτόχρονα εγγύηση ότι επάξια λαμβάνει τον Β΄ βαθμό της Ιεροσύνης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, σε μια εποχή που τα πάντα αμφισβητούνται και κατακρίνονται, ο νέος Λειτουργός της Εκκλησίας μας, της Ορθοδοξίας μας, να παραμείνει ακλόνητος στην Πίστη του, πορευόμενος πάντοτε σύμφωνα με το θέλημα του «γλυκύτατου» Ιησού μας, έχοντάς Τον προστάτη και βοηθό του, δίνοντας ταυτόχρονα παράδειγμα ζωής στους νέους Ενορίτες του και σε όλους τους κατοίκους της Πόλης. 
xeirg


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.