Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Πιό κοντά η λύση του μεγάλου προβλήματος των 1200 αγροτών με την ΟΠ ΑΘΗΝΑ με νέα στοιχεία που έφερε στο φως ο βουλευτής

Νέα στοιχεία για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ ΑΘΗΝΑ (που προέκυψαν από την προσπάθεια και την έρευνα που κάνει ο Γιάννης Σηφάκης στην προσπάθεια νομοθετικής λύσης και επανελέγχου των ετών που έγιναν οι καταλογισμοί) φέρνουν πιο κοντά την λύση για την σωτηρία των αγροτών

Αποδεικνύεται κάθε μέρα πόσο λαθεμένη και τυχοδιωκτική ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρεις μήνες, στους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν

Επί χρόνια η διεκδίκηση λύσης στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ομηρία 1200 αγροτών είχε βασιστεί όχι στην ουσία του προβλήματος αλλά σε περιφερειακές αιτιάσεις ( πλαστογραφίες κλπ).

Η ουσία είναι ότι για όλες τις δραστηριότητες που έκανε η αστική εταιρία ( μετά την μετατροπή της ΟΠ σε αστική εταιρία) δικαιούτο να λάβει απαλλακτικό του ΦΠΑ που κακώς δεν έλαβε.

Και η δραστηριότητα των εξαγωγών νωπών οπωροπηκευτικών και η δραστηριότητα πώλησης οπωροκηπευτικών σε μεταποιητικές βιομηχανίες και η δραστηριότητα της απόσυρσης θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ.

Με βάση αυτά ο βουλευτής έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προτείνεται ο μη καταλογισμός αλληλεγγύως στα μέλη στις περιπτώσεις που ο καταλογισμός ΦΠΑ προέρχεται από δραστηριότητες για τις οποίες μπορούσε να εκδοθεί απαλλακτικό ΦΠΑ.

Με δεδομένη αυτή την πρόθεση να ζητηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο επανέλεγχος των χρήσεων στις οποίες έγιναν οι καταλογισμοί για να αποκαλυφθεί , πράγματι, ότι αυτές οι δραστηριότητες της «ΑΘΗΝΑ» μπορούσαν να τύχουν απαλλακτικών από τον ΦΠΑ.

Οι προσπάθειες έχουν ενταθεί μπροστά στο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένονται εξελίξεις.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πόσο λαθεμένη ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρεις μήνες, προς τους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν και να γίνει απλά προσπάθεια για μείωση προσαυξήσεων και άλλα απαράδεκτα και τυχοδιωκτικά.

Ο βουλευτής συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση λύσης και είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα δικαιωθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι παθόντες αγρότες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…