Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην ΑΕΚ το ντέρμπι της Τούμπας - Αφαίρεση 3 βαθμών φέτος και 2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ


«Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς» της αθλητικής Δικαιοσύνης για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όσα έγιναν στο διακοπέν ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League.

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αφαίρεση δύο βαθμών από την νέα διοργάνωση και κατακύρωσε τον αγώνα με την ΑΕΚ υπέρ της Ενωσης με 3-0, καθώς θεωρεί πως το ντέρμπι διεκόπη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων.

Παράλληλα, επέβαλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον παράγοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λιούμπος Μίχελ, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 ημέρες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα δώσει τους επόμενους τρεις αγώνες του χωρίς θεατές, ενώ η ΠΑΕ θα καταβάλει πρόστιμο 63.000 ευρώ.

Μετά και την απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ η βαθμολογία της Super League διαμορφώνεται ως εξής:
1. ΑΕΚ 57
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 50
3. ΠΑΟΚ 49
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 47
5. ΞΑΝΘΗ 35

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ για την ποινή είναι η εξής:

«Η ποινή είναι σκληρή και υπό την πίεση της στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος του αδικήματος και είναι το αποτέλεσμα μιας εικόνας που κανείς δεν είδε live, αλλά που έγινε η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί μια τιμωρία στον ΠΑΟΚ σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επί δεκαετίες. Προχωρούμε σε έφεση και περιμένουμε να δικαστούμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Τα ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς.

Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να αναμετρηθεί μετωπικά με ένα βρώμικο σύστημα δεκαετιών. Ας μην περιμένει το παραποδοσφαιρικό κύκλωμα πως αυτή η άδικη και βαριά απόφαση είναι ικανή να τον λυγίσει. Έχει δίπλα του και γύρω του όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από ποτέ».

O αθλητικός δικαστής της Super League εξέδωσε ακόμη δύο αποφάσεις που αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η μία για τα επεισόδια στο ματς της 4ης Φεβρουαρίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», για την 20η αγωνιστική, για τα οποία στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης είχε ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Το Πρωτοβάθμιο όργανο επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση που είχε κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη σύρραξη που σημειώθηκε στην Τρίπολη, μετά τη λήξη του αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική (4/3). Στην περίπτωση αυτή κατηγορούμενος είχε βρεθεί μόνο ο φροντιστής του «Δικεφάλου», Ιορδάνης Μελετλίδης, ο οποίος κρίθηκε ότι τέλεσε την παράβαση της λόγω εξύβρισης διαιτητή και τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 45 ημέρες και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως συνυπεύθυνη.

Πηγή:ert.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Εξαιτίας του ΠΑΟΚ θα την πληρώσει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ποινή βγαίνετε και λέτε ότι ήταν σκληρή;;; ΒΡΕ ΟΥΓΚ από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο που ξεστόμισες το ΟΥΓΚ φτάνει δεν συνεχίζω !!!

      Διαγραφή
  2. Ποινή χάδι! Ούτε στον παπά μην το πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όλα αυτά εξαιτίας του ανεκδιήγητου διαιτητή που δεν ήξερε που πάνε τα4.Και δεν έπαθε τίποτα.Και θα συνεχίσει έτσι απλά τη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περσι ο ΠΑΟ εφαγε τα ιδια για ενα αδειο κουτακι μπυρας. Στη Τουμπα εγινε της π..ας, με πιστολερο κλπ και επεσε η ιδια ποινη. απιστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.