Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη εργασίας υποδιοικητή 3ης ΥΠΕ Α. Γαβριηλίδη στο ΚΥ Έδεσσας παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γ. Σηφάκη & Θ. Τζάκρη

Συζητήθηκαν προβλήματα του Κ.Υ. Έδεσσας και του Κ.Υ. Αριδαίας

Την Παρασκευή 9/3/18 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας επίσκεψη του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη που έχει την αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μονάδες της 3ης ΥΠΕ.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο νέος Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαχούρι Άρνια αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κ.Υ. με πρωτεύοντα την υποστελέχωση με γιατρούς και συντήρηση των υφιστάμενων και προμήθεια νέων μηχανημάτων.

Παρούσα και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Αριδαίας Στέλλα Φωτοπούλου για επείγοντα θέματα του Κ.Υ. Αριδαίας.

Κ.Υ. Έδεσσας

Από την Διεύθυνση του Κ.Υ. Έδεσσας ζητήθηκαν 5 μόνιμοι γιατροί ( παθολόγος, παιδίατρος, καρδιολόγος, ψυχίατρος, 2ος οδοντίατρος ) καθώς και πρόσθεση ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό, καθώς και μηχάνημα για το μικροβιολογικό. Με την προσθήκη 2ου οδοντιάτρου θα ενισχυθεί το οδοντοτεχνικό εργαστήριο προσθετικής παίζοντας περιφερειακό ρόλο αποσυμφορίζοντας το μοναδικό κέντρο προσθετικής στην Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γαβρηϊλίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της 3ης ΥΠΕ να εξασφαλίσει περί τις 80 μόνιμες θέσεις από τις 450 που πρόκειται να προκηρυχθούν πανελλαδικά για τα Κέντρα Υγείας.

Θα ελεγχθεί η δυνατότητα προσθήκης ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό.

Ακόμη θα γίνει άμεσα προμήθεια νέου μηχανήματος για το μικροβιολογικό που θα δίνει την δυνατότητα να γίνεται και γενική ανάλυση αίματος.

Ακόμη θα επιδιωχθεί η αγορά νέων μηχανημάτων μέσω των απολογιστικών του Υπουργείου και από την πιθανή αναμόρφωση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κ.Μ.

Είναι πιθανή η μεταφορά κάποιων μηχανημάτων νεότερης χρονολογίας από την Δυτική Μακεδονία για άμεσες ανάγκες.

Κ.Υ. Αριδαίας

Ολοκληρώθηκε γραφειοκρατικά η διαδικασία της προμήθειας θερμαντικών σωμάτων για το Κ.Υ. Αριδαίας τα οποία θα τοποθετηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Ακόμη εξασφαλίστηκε η μετακίνηση υδραυλικού από το Νοσοκομείο στο Κ.Υ. Αριδαίας για την τοποθέτηση νέας υδραυλικής εγκατάστασης, όπου απαιτείται, ή την επισκευή της υφιστάμενης. Τα υλικά για την αντικατάσταση της υδραυλικής εγκατάστασης είναι προσωπική χορηγία του Γιάννη Σηφάκη.

Ο Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει συζήτηση για όλο το σύστημα υγείας στην Πέλλα συνδυαστικά ( πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) προς την κατεύθυνση αλλαγών ορθολογικότερης και ουσιαστικότερης λειτουργίας και προσφέρθηκε να συμβάλει στην προώθηση των αιτημάτων για την εξασφάλιση προσωπικού και αγορά μηχανημάτων με τους προαναφερόμενους τρόπους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…