Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το πείραμα του ερατοσθένη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας (φωτο)



Με την ευκαιρία της εαρινής ισημερίας στις 21/3/20180 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας το πείραμα του Ερατοσθένη για την μέτρηση της περιφέρειας της γης. Οι μικροί ερευνητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Προφητηλιώτη Κωνσταντίνου επέδειξαν ενδιαφέρον και ζήλο και κατάφεραν τελικά να επιβεβαιώσουν τον αρχαίο μαθηματικό. Ο Ερατοσθένης πριν από χιλιάδες χρόνια με πενιχρά μέσα υπολόγισε ότι η περιφέρεια της γης είναι περίπου 40.080 χμ.
Οι μαθητές υπολόγισαν την περιφέρεια σε 40.752 χμ με μια λογική απόκλιση 1,67%. Το πείραμα έγινε στα πλαίσια της δράσης που διοργάνωσαν τα ΕΚΦΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (http://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes )


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.