Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια Στο Σπίτι» - Οι δομές στους 4 Δήμους της ΠΕ Πέλλας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ζητούν μεταξύ άλλων, να δοθεί οριστική λύση που να διασφαλίζει ως θεσμό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, καθώς κάνουν λόγο για «15ετή ομηρία».

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται ακόμα, η καταβολή δεδουλευμένων, η αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους οικογενειακούς βοηθούς, η κάλυψη των κενών θέσεων απασχόλησης και η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων, καθώς - όπως αναφέρουν - είναι επικίνδυνα προς χρήση.

Πάντως, σε ότι αφορά στους 79 συνολικά εργαζόμενους του προγράμματος στις δομές των δήμων Πέλλας, Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, η καταβολή των δεδουλευμένων γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σ΄ αυτή την κατεύθυνση (οικονομικής φύσεως).

Το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι»

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, μέσα από τις περίπου 900 δομές σε όλη τη χώρα εξυπηρετεί πάνω από 100.000 άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, απασχολώντας ταυτόχρονα περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους και ειδικούς επιστήμονες.


Οι δομές στους 4 δήμους της Π.Ε. Πέλλας

Στους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Πέλλας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μία σημαντική κοινωνική παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μετρήσιμα και συγκεκριμένα αποτελέσματα και -το κυριότερο- με καθολική αποδοχή από την κοινωνία, για την οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αλληλεγγύης.

Στον δήμο Έδεσσας, στο πρόγραμμα, που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, απασχολούνται 10 εργαζόμενοι και εξυπηρετούν ουσιαστικά σε ετήσια βάση, πάνω από 350 ωφελούμενους.

Σε ότι αφορά στον μεγαλύτερο δήμο της Π.Ε. Πέλλας, τον δήμο Πέλλας, από το 1998 οι Δημοτικές Επιχειρήσεις όλων των Δ.Ε. ήταν οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς «Βοήθεια στο σπίτι» και από το 1999 φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Κοινωνική Μέριμνα». Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) συνεχίζει την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στο σπίτι με νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Είναι προγράμματα κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιστατικά κι έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών του σημερινού δήμου Πέλλας. Σήμερα στην ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, λειτουργούν 10 δομές, απασχολούνται συνολικά περίπου 39 εργαζόμενοι (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Οικογενειακοί Βοηθοί κ.λ.π.) και στο τρέχον έτος εξυπηρετούνται περίπου 1000 ωφελούμενοι.

Στον δήμο Σκύδρας, 10 εργαζόμενοι απασχολούνται σε 4 δομές του προγράμματος «ΒΣΣ», το οποίο εξυπηρετεί συνολικά περίπου 200 άτομα.

Τέλος, στον δήμο Αλμωπίας, πάνω από 400 άτομα δέχονται καθημερινά την φροντίδα και την εξυπηρέτηση από 20 εργαζόμενους σε 5 δομές του «Βοήθεια Στο Σπίτι».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…