Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποζημιώσεις 6,5 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ στην Πέλλα


Αποζημιώσεις ύψους 28.053.171,08 ευρώ καταβάλλει ο ΕΛ.Γ.Α. σήμερα, 7 Μαρτίου 2018, σε 15.944 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017.


Με τη πληρωμή αυτή καταβάλλεται το 70% επί του συνολικού ποσού της  αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο κάθε παραγωγό, για ζημιά στο φυτικό του κεφάλαιο, και το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον κάθε κτηνοτρόφο, για ζημιά στο ζωικό του κεφάλαιο.


Με βάση την κατάταξη των πληρωμών που θα καταβληθούν αύριο, το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλας όπου καταβάλλονται συνολικά 6.505.230,03 ευρώ, ενώ ακολουθεί ο Νομός Λαρίσης με 4.607.660,86. 


Δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό ΕΔΩ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Γιατί μόνο το 70% ??? Το άλλο του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη6 Μαρτίου 2018 στις 7:50 μ.μ.

      Φέτος ο ΕΛΓΑ πληρώνει απόλυτα έγκαιρα αν σκεφτεί κανείς ότι η τελική ημερομηνία πληρωμής των εισφορών είναι η 31.03.18. Ο παγετός έχει σχεδόν πληρωθεί, η επιδίωξη είναι για όλες οι ζημιές του 2017, ακόμη και αυτές του Οκτωβρίου, να σταλούν τα πορίσματα ως το τέλος Απριλίου και να γίνουν αμέσως μετά οι πληρωμές. θα υπάρχει και πληρωμή , πλην της αυριανής, και πριν το Πάσχα.
      Υπολογίζεται ότι το σύνολο των φετινών αποζημιώσεων συνολικά στη χώρα πιυανότατα θα υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ με εισπρακτέα από τις εισφορές περί τα 160 εκατ. ευρώ και λειτουργικά και λοιπά έξοδα ( μαζί με τα αεροπλάνα ψεκασμού των νεφών, ανταποκριτές κλπ) περί τα 30 εκατ ευρώ.
      Για να πληρωθούν όλοι θα πληρωθεί το 70% και μόλις εγκριθεί ( σύμφωνα με τον κανονισμό που ψηφίστηκε του 2010) η αναμόρφωση του προϋπολογισμού από το Υπουργείο Οικονομικών ( περί τον Νοέμβριο) θα πληρωθεί το υπόλοιπο 30%.
      Την φετινή χρονιά , ειδικά στην Πέλλα που είχε μεγάλες ζημιές, οι αποζημιώσεις θα υπερβούν τα 35 περίπου εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά η αποζημίωση από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα που θα έλθει όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες ελέγχου των στοιχείων που αυτή την βδομάδα θα αποσταλούν από τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών

      Διαγραφή
    2. KAI TA PORISMATA GIA ΒΡΟΧΩΠΤΩΣΕΙΣ ΉΤΑΝ ΌΛΑ ΞΕΦΤΊΛΑ ΠΟΥ ΝΑΙ Τ ΛΕΦΤΑ

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΑΎΡΙΟ ΞΈΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

      Διαγραφή
  2. Κυριε Σηφακη ,μονον οι ροδακινοπαραγωγοι παθανε ζημιες ; Εμεις με τις Ελιες δεν παθαμε ζημιες ; απο τις βροχοπτωσης ; Να μην γηνονται αδικιες ,στους αγροτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς με το χαλαζι στην κρυα βρυση ποτε; Και θα μας δωσουν 100ευρω το στρ στα συμπυρηνα και μια απο τα ιδια στους λωτους ουτε για το αρνι του πασχα κυριε Σηφακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. esis eki apo to gtafeio tou sifaki,peite mas ti ginete me to rosiko emparko? i tzakri idi perni tilefona se paragogous k leei oti se suntomo xroniko diastima tha ta paroume,,esis ti lete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΊ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔAΚΙΝΑ TOU ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  5. Το λαλίστατο γραφείο του βουλευτή μας κυρίου σηφάκη Μήπως μπορεί να μας απαντήσει για την κομμένη εξισωτική κομμένη συνδεδεμένοι και εξαφανισμένο πετρέλαιο Λέω μήπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.