Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών


Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση των τουρικών αρχών για έκδοση των «οκτώ» σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου το νέο αίτημα ήταν αστήρικτο, χωρίς νέα στοιχεία ενώ όπως τόνισε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κλάπα, «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα τύχουν δίκαιης δίκης, αντιθέτως θα υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά». Η Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι νεότερα στοιχεία για θεμελίωση των νέων αδικημάτων που τους αποδόθηκαν δεν υπήρξαν, καθώς οι κατηγορίες ήταν αόριστες κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης και της ελληνικής νομοθεσίας.

Είχε προηγηθεί η σχετική πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου για την απόρριψη και του τρίτου αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που έφθασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.