Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έλλειπαν οι πολίτες και οι φορείς από την εκδήλωση για τον σιδηρόδρομο


Κάτι συμβαίνει στο... «Βασίλειο της Δανιμαρκίας» του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα

Ίσως ήταν μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Πέλλα και σχετίζονται με την έξοδο της συγκοινωνιακής απομόνωσής της. Παρουσιάστηκε, επιτέλους, η επικαιροποιημένη μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

Όπως είχε υποσχεθεί σε μια άλλη εκδήλωση, πριν από μερικούς μήνες, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης που επισκέφτηκε την Πέλλα, η μελέτη σκοπιμότητας για αυτό το σημαντικό έργο ήταν ήδη έτοιμη και θα παρουσιάζονταν άμεσα.

Όπερ και εγένετο!

Όμως αυτή τη φορά η εκδήλωση είχε μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες που έγιναν στον ίδιο χώρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας), σε προηγούμενα διαστήματα: ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ!!!

Αν και υπήρχε κάτι πολύ συγκεκριμένο ως αντικείμενο της εκδήλωσης (παρουσίαση μελέτης), κάτι απτό, ωστόσο δεν υπήρχε η αναμενόμενη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ!

Και αν σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πολλά χρόνια και έχει ωριμάσει, τότε σίγουρα... κάτι συμβαίνει στο «Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Έχουμε την αίσθηση ότι για την χθεσινή εκδήλωση δεν έγινε καμιά κινητοποίηση, πέρα από την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης από τη Ν.Ε. Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Στην επίσκεψη του κ. Σπίρτζη αλλά και παλαιότερα, είχαν πέσει πολλά τηλεφωνήματα και από πολλούς...
Το θέμα της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, όπως προαναφέραμε, έχει «παραωριμάσει» και ίσως έχει «κουράσει» τους πολίτες καθώς εδώ και πολλά χρόνια γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, μελέτες, συνεδριάσεις, επαφές με στελέχη στην Αθήνα και στην Πέλλα, αλλά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Ποτέ δεν είχε γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό και συγκοινωνιακό έργο για την Πέλλα.

Για πρώτη φορά τώρα παρουσιάστηκε χρονοδιάγραμμα, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την χρηματοδότηση του έργου και με ικανοποίηση ακούσαμε ότι τόσο η οριστική μελέτη του έργου όσο και η υλοποίησή του θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης Connecting Europe Facilities (CEF), το οποίο θα εκδώσει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το 2019.

Πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις των στελεχών αλλά και της επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των ζητημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της Πέλλας. 
Αν επαναληφθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται με τον συντονισμό και με τον τρόπο δράσης των κυβερνητικών τοπικών στελεχών, αλλά και τον επικοινωνιακό χειρισμό που γίνεται με τις ανακοινώσεις τους, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε εφαρμογή στην πραγματικότητα του γνωστού μύθου του Αισώπου με τον «ψεύτη βοσκό»...




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Χορτάσαμε παχιά λόγια φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετά ενα τελεφερίκ απο Έδεσσα για Αριδαία και μετά Καιμακτσαλάν έτσι και αλλιώς συριζα είναι ότι θέλει λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρεθήκαμε τις εκδηλώσεις-εξαγγελίες-υποσχέσεις. Αφήστε τα λόγια να δούμε έργα και τότε θα δείτε αν απουσιάζει ή όχι ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κανουν πρωτα το δρομο μελισι χαλκηδονα και βλεπουμε μετα για τρενα και βαπορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σηφάκη Τζάκρη και μια παραλία μην ξεχάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που βρισκεσαι στο ντουμπαι ρε φιλε;
      μεχρι εκει μπορουν να σου πουν.
      Να σου πουν μονο , ετσι;

      Διαγραφή
  6. αυτοι το οργανωσαν αυτοι τα ακουγαν,εμεις κι εμεις ενα πραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.