Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : "Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος" μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τον προαστιακό Θεσ/νίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία


«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και παράκαμψη προς Αριδαία» με ένταξη του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών (CEF) το 2019

Και όμως γίνεται!!! Αμέσως μετά την εκλογή μου το 2015 «ξέθαψα» το έργο μετά από 7 χρόνια στα «αζήτητα» βαθιά στα συρτάρια του ΟΣΕ.

Σε πείσμα όσων συνέβαλαν στην περιθωριοποίηση και στην υποβάθμιση της Πέλλας αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει την Πέλλα από την απομόνωση και θα την ξαναβάλει στους εθνικούς σχεδιασμούς μετά από πολλές δεκαετίες.

Προαστιακός, οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών και φυσικό αέριο θεμέλια της ανάπτυξης της Πέλλας που τώρα ξεκινά. Μαζί με την χρηματοδότηση του φράγματος του Αλμωπαίου, τα άλλα τρία οδικά έργα που είναι ώριμα και την έξοδο προς τον Βορρά μέσω Αλμωπίας » δήλωσε ο Γιάννης Σηφάκης.

Δικαίωση και των μελών της «Πρωτοβουλίας για τον σιδηρόδρομο» που 12 χρόνια κράτησαν ζωντανό και ωρίμασαν στην κοινωνία το μεγάλο αυτό αίτημα.

Το έργο θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF) το 2019 τόσο η μελέτη όσο και η κατασκευή του

Το έργο αφορά την κατασκευή νέας μονής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής μήκους 88,7 km με πλάτος τυπικής διατομής 6,60 m Άγιος Αθανάσιος – Χαλκηδώνα – Κουφάλια- Πέλλα – Νέα Πέλλα – Γιαννιτσά – Γαλατάδες/Καρυώτισσα – Δάφνη/Καλύβια – Σκύδρα

Η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά 1 ώρα με αριθμό μετακινούμενων επιβατών και κατά τις δύο κατευθύνσεις 8000 επιβάτες/ ημέρα. Ο χρόνος απλής διαδρομής θα είναι 1h 08’ για την Έδεσσα και 55’ για την Σκύδρα.

Θα τοποθετηθούν 25 ΑΣΙΔ ( αυτόματο σύστημα ισόπεδης διάβασης) και θα αναβαθμιστεί μέσα από το έργο και ο σταθμός Γέφυρα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 110 εκατ. €

Η μελέτη σκοπιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορικές μεταφορές αποτελώντας, εν δυνάμει, τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και των διευρωπαϊκών δικτύων, απέδειξε την σκοπιμότητα της γραμμής με IRR περί το 5% και θετική καθαρή παρούσα αξία.

Η γραμμή αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την Πέλλα να ξεφύγει από την συγκοινωνιακή της απομόνωση και θα κάνει ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και φθηνότερη ην μεταφορά ανθρώπων και υλικών από και προς την Πέλλα.

Θα διασυνδεθεί στην πορεία με τις μεταποιητικές βιομηχανίες ( κυρίως αγροτικών προϊόντων) και με το Αγροτοδιατροφικό πάρκο στην Πετριά.

Παράκαμψη Σκύδρα - Αριδαία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και την παράκαμψη Σκύδρα – Αριδαία. Το τμήμα αυτό μήκους 27 km αποτελεί παράκαμψη της κεντρικής σιδηροδρομικής γραμμής κοστολογήθηκε κατ’ αρχάς σε 55 εκατ. €. Θα μελετηθεί αναλυτικότερα στο στάδιο της προμελέτης.

Ο βουλευτής για πρώτη φορά , μετά την εκλογή του, έθεσε στην συζήτηση την ανάγκη σύνδεσης και της Αριδαίας με σιδηρόδρομο, κάτι που μετά από μεγάλη προσπάθεια έγινε αποδεκτό και εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στην λήξη του αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας την Θεσσαλονίκη στις 28/03/2018.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Δηλαδή
    1)Το ΚΤΕΛ Πέλλας περιόρισε δρομολόγια ως ασύμφορα και μια γραμμή τραίνου, θα είναι κερδοφόρα?
    2)Οι εναπομείναντες βιομηχανίες / βιοτεχνίες του νομού, είναι ικανές να συντηρήσουν το κόστος χρήσης? Γιατί απο τα εισιτήρια των επιβατών δεν το βλέπω.
    Γ)Η μελέτη σκοπιμότητας ,είναι και μελέτη χρήσης ( κόστους / εσόδων - εξόδων ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη29 Μαρτίου 2018 στις 2:54 μ.μ.

      Η μελέτη,λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα δεδομένα, έβγαλε θετική καθαρή παρούσα αξία και IRR 5%, σαφώς βιώσιμο έργο. Εμπορική μεταφορά και μεταφορά επιβατών. Τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και θα μεταφέρει και τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας και όχι μόνο. Εξαγγέλθηκε και θα κατασκευαστεί με ένταξη το 2019 στο Ευρωπαϊκο Πρόγραμμα Μεταφορών

      Διαγραφή
    2. Προς γραφείο κυρίου Σηφάκη:δεν πείθεται κύριοι αφήστε τα θα

      Διαγραφή
  2. Ασε Σηφάκη τα τρελά σου που αισθάνεσαι και δικαιωμένος για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει χορτάσαμε με τον ψευταλεξη και όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη γελατε.
    Θα είναι καλή φάση.
    Αφού δεν έχουμε δρόμους θα φορτωνουμε τα ιχια μας στο τραίνο, θα πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη, θα κάνουμε τις δουλειές μας με αυτά.
    Ξαναφορτωμα στο τραίνο και πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αισθάνομαι απόλυτα αηδιασμενος και εξαπατημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιωμένος θα είσαι όταν ανεβείς και ξεκινήσει το τρένο, έως τότε λεγε ότι θες εμείς θα πιστεύουμε το αντίθετο γιατί έτσι μας μάθατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γινη εγω παντος θα το χρισιμοπιω το τρενο μακαρι να γινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσο θα κανει το εισιτηριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 κλούβες ροδάκινα ως την Σκύδρα
      10 κλούβες ως τα Γιαννιτσά.
      Και για Θεσσαλονίκη Φάνταζομαι να θέλει καμία πλατφόρμα

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.